3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İsviçre Büyükelçiliği'nde protesto

İSVİÇRE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE MİNARE PROTESTOSU

İsviçre'de yapılan 'Minare referandumu Türkiye Kamu-Sen tarafından İsviçre Büyükelçiliği'ne bırakılan siyah çelenk ile protesto edildi.

İsviçre Büyükelçiliği önünde toplanan Kamu-Sen yanlısı bir grup "Kahrolsun Haçlı ittifakı", "Irkçı İsviçre, insanlık neyine", Minareye uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atıldı. Grup adına bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, İsviçre'de referandum sonucu alınan minare yasağı kararının kültürler ve inançlar arasındaki ilişkilere ciddi darbe vurduğunu belirterek "Bu durum, minare üzerinden İslam'a ve Müslümanlara karşı açık bir tahammülsüzlük göstergesi olarak hafızalarda yer alacaktır" dedi.

Minare üzerinden dini değerlerin tartışma konusu yapılmasının ve İslam'ın bir kez daha şiddetle özdeşleştirilmesinin bütün Müslümanları derinden yaraladığını vurgulayan Sergi, "Çoğunlukların, kendisi dışındaki toplulukları dikkate almaması, onların değerlerini küçümsemesi ve çifte standart taşıyan, yapay bir özgürlüktür" diye konuştu.

"Biz de Türkiye'de Kiliselerin Çan kulesi kaldırılsın diye bir referandum yapalım mı?" diyen Sergi, Avrupa'nın seviyesine inmeyeceklerini vurgulayarak, "Yaratılanı yaratandan dolayı sevmeyi ve saygı göstermeye dün olduğu gibi bugünde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İsviçre'nin iki yüzlü tavrını ve ayıbını kınadıklarını belirten Sergi, "Bu ayıbından dönmeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı. Açıklamanın ardından siyah çelenk İsviçre Büyükelçiliği girişine bırakıldı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

İSVİÇRE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE MİNARE PROTESTOSU
İSVİÇRE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE MİNARE PROTESTOSU
İSVİÇRE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE MİNARE PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 13:33:03
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 10:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?