3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kabinede 'plaka' karışıklığı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başmüzakereci ve Devlet Bakanı olarak Egemen Bağış'ı atamasının ardından kabinede 'plaka' karışıklığı yaşandı.

Bakanlar Kurulu toplantısına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin aynı plakalı makam aracıyla geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın kabineye 'Başmüzakereci ve Devlet Bakanı' olarak girmesiyle birlikte bakanlar arasında 'plaka' karışıklığı yaşandı. Milli Savunma Bakanı Gönül ve Adalet Bakanı Şahin, Yeni Başbakanlık Binası'nda yapılan toplantıya '0017' plakalı makam aracıyla gelerek ilginç bir görüntü oluşturdu.

Protokol listesine göre Devlet Bakanları için '0015'e kadar plaka veriliyor. Bağış'ın 'Başmüzakereci' olarak atanmasının ardından yeni ihdas edilen Devlet Bakanlığı için de 0016 plakalı makam aracının tahsis edilmesi bekleniyor. Ancak Bağış, kabinedeki ilk gününde Bakanlar Kurulu toplantısına '34 DM 600' plakalı makam aracıyla geldi.

Protokol listesine göre 'Devlet Bakanları'ndan sonra gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise, Bağış'ın göreve başlamasıyla birlikte en hazırlıklı kabine üyesi oldu. Daha önce '0016' plakalı makam aracı kullanan Şahin, bir sıra kaydırma yaparak '0017' plakalı makam aracına binmeye başladı. Ancak Bağış'ın kabineye girmesine rağmen plakasında değişiklik yapmadan eski plakasını kullanmaya devam eden Milli Savunma Bakanı Gönül ise '0017' plakalı makam aracıyla toplantıya geldi. İki Bakan'ın aynı plakalı makam aracıyla gelmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Bakanların araçları daha sonra parka çekildi.

Bu arada Bağış'ın toplantıya '06 DM 600' plakalı Mercedes makam aracıyla gelmesi dikkat çekti. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik'in cenaze töreni nedeniyle saat 11.00'den 13.00'e ertelenen Bakanlar Kurulu'na ilk olarak kendi makam aracıyla gelen Bağış, daha sonra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Başbakanlığa geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 17:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?