3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kaçakçılık çetesine darbe

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda, "sahte evrak düzenleme, kaçak elektronik eşya satma ve tarihi eser kaçakçılığı" suçlarından 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Büro İşleri Amirliği ekiplerinin istihbarat çalışması sonucu; başkalarına ait kredi kartı ve manyetik şerit bilgilerinin kopyalandığı ve şahısların kredi kartları ile Ankara'da alışveriş yapacakları öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 29 Temmuz 2009 günü yapılan eş zamanlı operasyonlarda; Savaş Y., Adnan Y., Erdal A., Memiş D., Burhaneetin K., Asım A., Yunus E., Hakan B. isimli şüpheliler yakalandı. Polis, yakalananlara ait ev ve iş yerlerinde yaptığı aramalarda; 2 adet laptop bilgisayar, 1 adet USB bellek, bol miktarda kullanıma hazır banka kartı, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 15 adet sahte maaş bordrosu ve 12 adet değişik şahıslar adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ve fotokopileri buldu.

Şahıslar, "teşekkül halinde banka ve kredi kartı sahteciliği"nden suç delilleri ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali suçlar Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen ikinci operasyonda; Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye'ye hava yolu ile gelen Muhammet K. ve Nuri A., Esenboğa Havalimanı'nda üzerlerinde 176 adet fatura ve belgesi bulunmayan cep telefonu, 220 adet flash disk ve 4 adet Oto DVD çalar ile birlikte yakalandı.

Mali Suçlar Büro Amirliği tarafından 30 Temmuz 2009'da gerçekleştirilen üçüncü operasyonda ise Hacı Ç., Cevat K. ve Arif K. isimli şüpheliler, ellerinde Roma, Bizans ve Geç Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi eser nitelikli sikke, pişmiş toprak kandil, insan heykelciği, ok uçları, muhtelif taş ve metal objelerle yakalandı.

Polis, yakalanan şüpheli şahıslar hakkında yasal işlem yaptı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 12:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?