3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kadın girişimciler göreve hazır

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başlattıkları Kadın Girişimciliği Destekleme Projesi kapsamında başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirterek, "Krize inat, kadınlarımız ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı yaptılar" dedi.

TESK tarafından iş hayatında daha aktif bir rol üstlenmelerini teşvik amacıyla başlatılan Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 bin 300 kadın, 'Girişimci Sertifikası' aldı.

TESK ile Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (ESOB) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında 25 ilde 2 yıldan beri sürdürülen eğitim çalışmalarına 6 bin 300 kadın katıldı. 2 bin 755 kadına da danışmanlık hizmeti verildi ve proje için 4.5 milyon euro harcandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, "Bu büyük bir başarıdır. Krize inat, kadınlarımız ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı yaptılar. Projede büyük bir başarı elde ettik. Öncelikle kadınlarımız burada özgüven kazandılar. Kadınlarımız özgüvenle birlikte kendi işlerini yapabilecekleri, kendi marifetlerini sergileyebilecekleri, kendilerine uygun iş alanlarında çalışabilecekleri ortamlar yaratmayı öğrendiler. Hem yasal prosedürleri öğrendiler hem de kendi iş yerlerini açma şansını yakaladılar. Krize inat, kadınlarımız ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı yaptılar" dedi.

Bu arada Palandöken, kendi işyerlerini açan sertifikalı girişimci kadınlardan esnaf sanatkar sicil kayıt ücreti alınmadığını da bildirdi. Proje Direktörü Dr. Julia Djarova da, "Bu projenin başarısı aslında Türk kadınının başarısıdır. Türk kadınlarındaki girişimci ruhu AB ülkeleri ve aday ülkeler arasında lider konumda" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 10:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?