3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kahveciler meydanlara iniyor

19 Temmuz'da yürürlüğe giren kapalı mekanlarda sigara içme yasağı, Türkiye Kahveciler Federasyonu tarafından Ankara'da yapılacak bir mitingle protesto edilecek.

Salı günü saat 11.00'de Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda yapılacak mitinge Türkiye genelindeki 114 odanın yöneticileri ve üyeleri katılacak.

Hükümetin kanunu tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası Başkanı Yavuz Özkarayurt, "Odamıza kayıtlı 4 bin kahveci üyemizle birlikte güzel şehrimiz Bursa'mıza ve dolayısıyla ülkemize katma değer üreten, yanımızda çalıştırdığımız arkadaşlarımızla birlikte sadece Bursa'da 30 bin kişinin ekmek kapısı olan bir sektörüz.

19 Temmuz'da yürürlüğe giren kanun, binlerce işletmeyi ve çalışanı işsizlik ve hatta açlıkla karşı karşıya bıraktı" dedi.

"YASAK İÇİN ORTA YOL BULUNMALI"

Hükümetin yeni düzenlemeler yaparak daha makul çözümler bulması gerektiğini söyleyen Özkarayurt, ülke genelinde 300 bin işletmenin kapanma noktasına geldiğini hatırlattı.

Bu süreçte başta hükümet olmak üzere kapısına gittikleri hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğini, hatta birçok defa randevu taleplerine bile geri dönülmediğini belirten Özkarayurt, "300 bin işletmenin neredeyse tamamen işi bitti. Bu sektörden ekmek yiyen binlerce insan yok sayılıyor" diye sitem etti.

Özkarayurt, taleplerini daha yüksek sesle dile getirmek için federasyon önderliğinde 114 odanın iştirakiyle önümüzdeki salı günü Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda büyük bir protesto mitingi yapacaklarını açıkladı.

Özkarayurt, "Bu kanun, makul bir yol bulunana kadar 2 yıl ertelenebilir. Ya da kahvehaneler sigara içilen veya içilmeyen yerler diye ikiye ayrılabilir.

Böylelikle hem bizler çalışma şartlarımızı düzenleriz hem de sigara içmek isteyenler kahvehaneleri terk etmek zorunda kalmaz" şeklinde konuştu.


 

...
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 16:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel tekin IP: 78.164.151.xxx Tarih : 16.08.2009 05:27:34

bunların amacı sigara yasağı değil,öyle olsaydı sigara satışını yasaklamaları lazımdı asıl amaç eğlence merkezlerine gidenleri engellemektir,cafeye bara kahveye gidemeyen kişileride cemaatlerin,tarikatların kucağına düşürmek istiyorlar.