3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kahvecilerden yasak eylemi

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu, 19 Temmuz'da yürürlüğe giren kapalı alanlarda sigara içme yasağını protesto etti.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 10 bin federasyon üyesi, ellerinde pankartlarla kahvelerde uygulanan sigara yasağı ile ilgili düzenleme yapılmasını istedi. İlginç pankartlar dikkat çekerken, son günlerde kullanılan açılım ifadesi eylemcilerin taşıdıkları pankartlara da yansıdı. "Sigara için açılım", "Temiz hava içeri, müşteri dışarı", "Ekmeğimizi almayın" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, kahvelerde sigara yasağının uygulanmasının kendilerini mağdur ettiğini savundu.

Eylemde bir konuşma yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bugüne kadar kahvelerde siyaset yapan siyasetçilerin bunu unutup kahvecileri son derece sıkıntı içine düşüren bir karar aldıklarını söyledi. Sigara yasağına karşı olmadıklarını ancak kahveler için çözüm istediklerini belirten Palandöken, bu konuda havalandırma veya sigara içilen ya da sigara içilmeyen diye iki bölüm yapılmasına ilişkin düzenleme istediklerini belirtti. Yasanın oldu bittiye getirilip

kahveci esnafının mağdur edildiğini savunan Palandöken, "Sakın yanlış anlaşılmasın, sigarayı savunmuyorum. 1990 yılında sigara boykotunu yapan bendim. O günlerde insanları sigaraya alıştıranlar, bugün sigara yasağı ile esnafın durumunu daha kötüye götürmeye çalışıyor" diye konuştu. Sigara bağımlılığı sorununun eğitimle çözüleceğine işaret eden Palandöken, ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile konuya ilişkin bir görüşme yaptığını, Akdağ'ın kendisine kahvecilerin sorununu 2-3 gün içerisinde çözeceğini söylediğini ileri sürdü.

Renkli geçen eylemde, Palandöken davulculara bahşiş verdi. Öte yandan, eylemcilerin protesto gösterisini yaptıkları alanda çok sayıda sigara içmesi ise dikkat çekti.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?