3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kamu-Sen'den destek ziyareti

Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Marauf, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili olarak, "Arap ve Müslüman halkları bizimle. Türkiye'den siyasi, ekonomik ve tıbbi açıdan büyük yardımlar gördük" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Özürlüler Komisyonu üyeleri, Özürlüler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Altınpark Engelli Eğitim Dayanışma Derneği üyeleri, Filistin Büyükelçiliği'ne destek ziyaretinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Özürlüler Komisyonu ve Özürlüler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Çelik, ziyaret çıkışı yaptığı açıklamada, İsrail'in katliama varan saldırılarının tüm dünyanın gözü önünde cereyan ettiğini belirterek, Filistin halkının yanında olduklarını ifade etmek için büyükelçiliği ziyaret ettiklerini söyledi.

Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Marauf ise, Türkiye'den siyasi, ekonomik ve tıbbi açıdan çok büyük destek gördüklerini belirterek, Filistin halkı adına Türk halkına teşekkür etti. Türk halkının Filistin'e karşı duygularının kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Marauf, savaşın başladığı günden itibaren hemen herkesimin kendilerine destek ziyaretinde bulunduğunu kaydetti.

Bu savaştan sonra Filistin'deki özürlü sayısının da artacağının altını çizen Büyükelçi Marauf, "Bu savaşı durdurmak engelli sayısının da durdurmak anlamına geliyor" diye konuştu. Büyükelçi Marauf, başta Arap ülkeleri olmak üzere İslam dünyasından bekledikleri desteği görüp görmediklerinin sorulması üzerine ise, "Arap ve Müslüman halkları bizimle. Ancak yardımların daha hızlı olması lazım. Biz ancak onlara teşekkür edebiliriz. Onların desteği ile bu günleri aşabileceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?