3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Karayalçın Ulus esnafıyla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karalçın, Ulus esnafına birşeyler olduğunu belirterek, "Ulus'ta birşeyler oluyor yıllardır gözlüyorum görünen görünmeyen bir el veya bir örgüt Ulus ile uğraşıyor" diye konuştu.

Karayalçın, Ulus Yüzüncü Yıl Çarşısında Altındağ CHP adayı Ali Rıza Koç ve esnaflarla bir araya geldi. Toplantıya, CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, Ulus İşhanı Esnafları Derneği Başkanı Mehmet Ünver, CHP Altındağ Belediye Başkan adayı Ali Rıza Koç ve partililer katıldı. Karayalçın, Ulus'ta meydana gelen çarşının bombalanması ve modern çarşının yanması ile ilgili ilginç bir tespitte bulundu.

Karayalçın, Ulus'ta garip birşeyler olduğuna dikkat çekerek, "Yıllardır gözlüyoruz Ulus'a birşeyler oluyor. Görünen görünmeyen bir el veya bir örgüt Ulus ile uğraşıyor. Bir yangın çıkıyor, rastlantı deniliyor. Bir iddayı seslendiriyorum. Yanması ve bombalanması benim dikkatimi çekiyor. Ulus'un neresine bakarsanız burada sorun var" şeklinde konuştu.

Karayalçın, başkan olması halinde modern çarşının aynısını yapacakları sözünü verdi. Karayalçın, Kazıkiçi esnafının kandırıldığını öne sürerek, "Kazıkiçi esnafı 2007 yılında Büyükşehir Belediyesine çağrıldı. Belediye yöneticileri veya belediye yöneticileri yeni bir kooperatif kurulacağını açıklıyorlar. Ve aradan zaman geçmeden kimsenin görüşü alınmadan kooperatif kuruluyor. Bu nasıl anlayış nasıl yönetim" dedi.

Bir gazetecinin '600 TL yardım yapacağınızı daha sonra bu yardımın farklı şekilde yapılacağını söylediniz konuyu detaylı açarmısınız" şeklinde sorusu üzerine, Karayalçın,"Proje aynen açıkladığım biçimiyle devam ediyor. 600 liralık çizgiyle 90 bin Ankara'lı ailenin bulunduğu gelir çizgisi arasındaki fark belediye mal ve hizmetleri ile belediyenin gıda desteği ile gerektiğinde mali yardım ve istihdam ile kapatılacaktır. Benim amacım bütün hemşerilerimizin yoksulluk çizgisi üzerine çıkarılmasıdır" dedi.
'Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a adaylığını nasıl buldunuz" yönündeki sorusu üzerine, Karayalçın, "Kılıçdaroğlu çok başarılı ve nitelikli bir arkadaşımız. Hayırlı olmasını diliyorum. Kılıçdaroğlu'nun siyasi çalışmalarını Ankara'da yürütmesini tercih ederdim. Çalışmasını İstanbullu'lara yönlendirecektir" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 18:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?