3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Karikatür yarışması sonuçlandı

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması sonuçlandı.

Pursaklar Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmanın ödül törenine, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a vekaleten Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşenur İslam, Pursaklar Kaymakamı Dr. Ahmet Cengiz, Altınova Belediye Başkanı Yusuf Koca, Sirkeli Belediye Başkanı Mehmet Yurtseven, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Sinan Ünver ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Jüri üyeliklerini Turgut Yılmaz, Yüksel Bayram, Mehmet Keskinkılıç ve Faruk Günindi'nin yaptığı yarışmaya Türkiye, Kıbrıs ve Azerbaycan'dan 200 sanatçı yaklaşık bin eserle katıldı. Büyükler kategorisinde birinciliği Mehmet Arslan, ikinciliği Talip Dilber, üçüncülüğü ise Faruk Soyarat alırken, ilköğretim ve lise kategorisinde ise birinciliği Yavuz Girgin, ikinciliği Hatice Uslu ve üçüncü Ayşenur Çakır elde etti.

Törende konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yarışmaya katılan tüm sanatçılara teşekkür ederek, "Ödül alan yarışmacılarımızı kutluyorum. Son günlerde Gazze'de yaşadığımız üzüntü verici olayların sona erdirilmesinde hükümetimiz ve Başbakanımızın özel gayretlerini tüm dünya memnuniyetle karşılamıştır. Ben de Pursaklarlı hemşehrilerim adına Sayın Başbakanımıza gayretlerinden ötürü teşekkürlerimi arz ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ödül töreninin ardından Nasrettin Hoca slayt gösterisi ve 'Nasrettin Hoca ve Eşeği Sürmeli' isimli tiyatro oyunu sergilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 18:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?