3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kartal Demirağ’a 20 yıl hapis

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a, 18 Haziran 1988’deki ANAP Kongresi’nde ateş ederek elinden yaralayan Kartal Demirağ’a yargılandığı uyarlama davasında, 20 yıl hapis cezası verildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, hükümlü Demirağ, "Benim tahliye edilmem lazım. Konu, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan da geçmiştir. Önceki savunmalarıma ekleyeceğim bir husus yoktur. Bir daha mahkemeye gelmek istemiyorum. Cezamı çektim. Lehimdeki hükümler uygulanarak, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, hükümlü Demirağ’ın "Kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığını göz önüne alarak, Demirağ’ın takdiren 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, Demirağ’ın geçmişi, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları nazara alındığında cezasında indirim yapılmasının hükümlü üzerinde olumlu etkisinin bulunmayacağı kanaatine de vardı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 11:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?