3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Keçiören'de muhteşem gösteri

Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Mısır Halk Dansları Topluluğu'nun düzenlediği gösteri izleyenleri büyüledi.

Ramazan ayına uygun güzel ve farklı bir gece yaşamak isteyenlerin doldurduğu etkinlikte Mısırlılar muhteşem bir programla izleyenleri hayran bıraktı. Mısır Kültür Bakan Yardımcısı Sherif Amdel Latif Mohamed Teama, Mısır Büyükelçisi Dr. Alaa El Hadidi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda kişinin katıldığı gecede Mısır Halk Dansları Topluluğu izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Yaklaşık 3 saat süren programda sanatçılar Mısır kültürünü yansıtan inanılmaz gösteriler yaptı.Mısır Büyükelçisi Dr. Alaa El Hadidi, Türkiye ile Mısır arasında birçok ortak nokta olduğunu ifade ederek, "Biz bugün burada iki güzel olayı bir arada yaşıyoruz. Ayların en güzeli Ramazan'ı ve Mısır'ın kurtuluş gününü bir arada yaşıyoruz. Biz Türkiye ile derin kökleri olan bir ülkeyiz. İki halkın tarihi geçmişi çok uzun yıllara dayanıyor. Bizim sizinle birçok değerlerimiz ortak, onun için Mısır halkı Türkleri çok seviyor'' dedi.

Etkinliğe davet edildiklerinde çok mutlu olduklarını ve Mısır Kültür Bakanlığı'ndan en önemli sanatçılarını buraya göndermelerini istediklerini belirten Büyükelçi Hadidi, gösteri yapan ekibin önemli sanatçılardan oluştuğunu söyledi.

Başkan Ak da Ramazan'ın bir başka güzel gecesinde Ankaralıları bir araya getirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, ''İslam coğrafyasının, medeniyet havzasının en önemli ülkelerinden biri olan Mısır'ın gecesinde Mısır'ın kültürünü yaşama imkanı bulduk'' diye konuştu.

Programın sonunda vatandaşlar Başkan Ak'ı Ramazan etkinliği düzenlemesinden dolayı tebrik yağmuruna tuttu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 10:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?