3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

KEÇMEK törenle açıldı

ATAPARK KEÇMEK TÖRENLE AÇILDI

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KEÇMEK) Atapark'daki merkezinin açılışını yaptı.

Keçiörenlilerin becerilerini artırarak meslek edinmelerini sağlamak amacıyla belediye tarafından hizmete sunulan KEÇMEK Atapark kurs merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak'ın yanı sıra ABD Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Thomas M. Leary, Eğitim Ateşesi Craig L. Dicker ve Bahreyn Krallığı Maslahatgüzarı Arwa Al Sayed, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Ferhat Erdoğan, Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Renkli anların yaşandığı açılışta ABD Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Thomas M. Leary'nin ebru çalışması ilgi çekti. Bahreyn Krallığı Maslahatgüzarı Arwa Al Sayed de mantı yapımını meraklı gözlerle izledikten sonra kendisi de yapmayı denedi.

Belediye Başkanı Mustafa Ak, KEÇMEK'in en önemli fonksiyonlarından birinin, kurs katılımcılarına meslek edindirmek, bunun da ötesinde sosyal hayatın gelişmesine katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak, "Şehir hayatı zordur. Şehrin şartları ağırdır. Özellikle komşuluk ilişkileri, mahallede yaşamak, şehir bilinci içerisinde yaşamak kolay değildir. Şehir hayatında insanların bireyselleşmesi ve toplumun içerisinde yalnızlaşması söz konusudur. İşte bu kurslarımızda o mahallede yaşayan insanlar birlikte olmanın, komşu olmanın, aynı mahallede yaşamanın bilincine vakıf oluyorlar. İnsan bu kurslar sayesinde hem yeni beceriler kazanıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor" şeklinde konuştu.

Her mahalleye bir KEÇMEK açmayı planladıklarını kaydeden Başkan Ak, bunun yanı sıra hanım lokalleri, gençler için bilgi evleri, yaşlılar için de dinlenip vakit geçirebilecekleri merkezler oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak ve törene katılanlar, Atapark Kurs Merkezi'nin açılışını gerçekleştirerek kursu gezdi.

ATAPARK KEÇMEK TÖRENLE AÇILDI
ATAPARK KEÇMEK TÖRENLE AÇILDI
ATAPARK KEÇMEK TÖRENLE AÇILDI
ATAPARK KEÇMEK TÖRENLE AÇILDI
ATAPARK KEÇMEK TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 15:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?