3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı kuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı birimi kurdu. Kurum, kent içinde görsel kirlilik oluşturan görüntüleri ortadan kaldırmak amacıyla faaliyete geçti.

Büyükşehir Belediyesi 'Her an, her yer sürekli temiz olmalıdır' adıyla yeni kurulan Kent Estetiği Daire Başkanlığına Ömer Öksüz getirildi.

Eski Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Öksüz, kent içinde görsel kirliliği oluşturan, göz estetiğini bozan ve hoş görünmeyen bütün kirlilikleri ortadan kaldırmak için bu birimin kurulduğunu söyledi.

Öksüz, Ankara merkezinde sorun oluşturan kulübe, çiçek saksısı, ağaçlarda bulunan ip, elektrik direklerinde afiş ve birçok görüntü kirliliğini ele
aldıklarını anlatarak, Başkent'te bulunan çöp yuvalarını kapatacaklarını söyledi. Havası daha temiz bir Ankara için bütün önlemleri aldıklarını kaydeden Öksüz şöyle devam etti:

"Bazı kötü görüntüleri ortadan kaldırdıktan sonra kente yönelik ne yapılması gerekiyorsa olumlu görüntü sağlanacak yerleri yapacağız. Şu anda hastaneler bölgesine ağırlık verdik. Araç ve insan trafiğinin çok yoğun olduğu olumsuz yerleri ortadan kaldıracağız. Taş ve moloz ekibi oluşturduk kötü görüntü sergileyen yerleri temizliyoruz. Geceleri kent içinde kirlilik oluşturan bulvarların temizliyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait ALO 153'e görsel anlamda görüntü kirliliği oluşturan hangi konu varsa bildirmelerini istiyoruz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 12:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?