3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kermesin geliri Kırşehirli kadınlara

Mamak Kültür Merkezi, Kırşehirliler Federasyonu Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen kermese ev sahipliği yapıyor.

Bir hafta süreyle açık kalacak Güz Kermesi’nin geliri, organizasyonda stant açan Kırşehirli kadınlara kalacak. Kermesin açılış kurdelesini kesen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, güzel bir dayanışma ruhunun sergilendiği kermeste emeği geçen herkesi kutladı.

Kadınlara Ekonomik Destek

Kırşehirliler Federasyonu Kadın Komisyonu, Mamak Kültür Merkezi’nde kadınlara ekonomik destek amacıyla kermes düzenledi. Kadınların ekonomik hayata kazandırılmaları için düzenlenen Güz Kermesi’nin geliri, yine kadınlara kalacak.

Katılım Yoğundu

Kermesin açılışı için düzenlenen törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Kırşehir Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehir ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı. Protokol, davul-zurna eşliğinde hayırlı olsun dilekleriyle kermesin açılış kurdelesini kesti.

“Emeği Geçenleri Kutluyorum”

Başkan Akgül, güzel bir dayanışma örneğinin sergilendiği kermeste emeği geçen herkesi kutladı. Kadınların üreterek, boş zamanlarını değerlendirdiğini ve ekonomik olarak ailelerine küçük de olsa katkı sağladığını belirten Akgül, “Kırşehirli dernekler birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler MKM’de Başkentliler’i bekliyor” dedi. Ankaralılar’ı kermesi gezmeye davet eden Akgül, belediye olarak sosyal projelere desteklerinin süreceklerini belirtti.

Akgül’den Kermese Destek

Protokolle birlikte kermesteki stantları tek tek gezen Akgül, yöresel kıyafetler ve yiyecekler hakkında bilgi aldı. Akgül, stantlardan alışveriş yaparak kermese destek oldu.

Kermes Başkentliler’i Bekliyor

Ev eşyalarından takılara, giysiden çeyizlik eşyalara, mutfak eşyalarından yöresel yiyeceklere kadar pek çok ürünün sergilendiği el emeği göz nuru kermes, Mamak Kültür Merkezi’nde Başkentliler’i bekliyor. Kermes, 1 hafta süreyle açık kalacak.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?