3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon yorumu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Bu ülkenin aydınlarına karşı yapılan bir operasyon söz konusu" dedi.

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında bugün yaşanan gözaltıların yankıları sürüyor.

Meclis'te gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, bugün Başkent Üniversitesi'ni ziyaret ederek burada bir açıklama yapacaklarını duyurdu.

Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin aydınlarına karşı yapılan bir operasyon söz konusu. Bu konuda bütün duyarlılığımız devam ediyor" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise gözaltıları, "Herhangi bir suç varsa bu konuda adli yargı organlarımız, adalet kurumu gereken hassasiyeti gösterecektir" sözleriyle değerlendirdi.

DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan da DTP olarak bu operasyona nasıl yaklaştıklarını daha önce belirttiklerini hatırlattı. Bu davayı zamana yaymadan, her gün farklı boyuta aktarmadan sonuçlandırmak gerektiğini ifade eden Kurtulan, "Davanın seyri nereye gidiyor, ne yapılmak isteniyor biz de anlamıyoruz. AK Parti'nin gündemi değiştirmeye dönük bir çalışması" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 23:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?