3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kırat yeni süvarisini seçti

Demokrat Parti (DP) 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Genel Başkanlığa Hüsamettin Cindoruk seçildi.

Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen DP 5.Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, genel başkanlık ipini Hüsamettin Cindoruk göğüsledi. Süleyman Soylu ve Mehmet Ali Bayar'ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından 3.tura tek başına giren Cindoruk, genel başkan seçildi.

Teşekkür konuşması yaptı

Cindoruk, Anadolu Kongre ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçildikten sonra, teşekkür konuşması yaptı. "Türk siyasi hayatında görülmemiş bir olay yaşadık. Kongremiz bir kuşaklar karışımında geçti" diyen Cindoruk, "Bu kongrede bence Kırat kazanmıştır. Yoksa bu kongreyi benim kazanmam, benim kaybetmem söz konusu değildir" dedi. Yeni dönemde Kırat'ın getirdiği bütün birikimlerin üzerine koyarak partiyi geleceğe taşımak için görev aldıklarını söyleyen Cindoruk, "DP'yi Türkiye'de barış partisi haline getireceğiz" diye konuştu.

Kongrede gerek şahsına gerekse 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yönelik suçlamalara bir tek cevap vermediğini ifade eden Cindoruk, "Benim geçmiş siyasi hayatım kurşun geçirmez çelik bir yelektir. Bunu kimse delemez" ifadesini kullandı.

Cindoruk, yıllarca çeşitli partilerde görev yapan bir siyasi adamın yaşıyla ilgili itirazlar varken, genel başkan seçilmesini, 'gelenek ve göreneklere bağlı, Kırat'ın siyasi bir başarısı saydığını' söyledi. Cindoruk, yeni dönemde bir 'birleşik merkez partisi' kurmaya çalışacaklarını vurgulayarak, "Biz yeni bir siyasete, eski bir politikacıyla başlıyoruz. Benim tecrübem, başarılarım, hüsranlarım, aldığım dersler var. Onların hepsini yeni siyaset hayatımızda DP'ye taşıyacağız. Türkiye'nin kalkınması için el birliği yapacağız. Bir tek arkadaşım oynatılmayacaktır. Partiden ihraç etmeyeceğiz, ithal edeceğiz. Biz ihracatçı değil, ithalatçı olacağız. Küçük görünen bir partide büyük bir kongre yaptınız. Allah sizden razı olsun."

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 22:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?