3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kızılay binasını ihaleye çıkarıyor

Türk Kızılayı davalar nedeniyle yıllardır atıl halde duran Kızılay Meydanı'ndaki alışveriş merkezini 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarıyor.

Türk Kızılayı eski Genel Merkez binasının yerine kurulan Kızalay'a gelir getirmesi amacıyla yap-işlet-devret modeliyle 1999 yılında kiraya verilen ancak kiralayan şirketin 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz sonucunda yükümlülüklerini yerine getirmemesiyle birlikte ihtilaflı duruma düşülen sosyal ve rant tesisleri, Türk Kızılayı'na ciddi gelir kaybına neden oldu. İhale dosyası bedeli 2 bin 500 TL olduğu belirtilen şartnamede ihaleye girmek isteyenlerin dosyasını, dernek genel müdürlüğüne vermeleri kaydedildi. Tekliflerin 13 Ekim Salı gününe kadar Genel Müdürlüğe verilmesi gerektiği belirtilen şartnamede, postayla gönderenlerin teklifle kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Şartnamede yer alan ve ihaleye girecek kişilerden istenilen belgelerden bazıları şöyle:

"Kanuni ikametgahı gösterir belge ve Türkiye'de tebligat için adres ticaret ve sanayi odası belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi dairelerinden alınmış vergi borcu olmadığına dair son 3 teklif verme tarihinden önceki 3 ay içinde düzenlenmiş belge, yapılacak işle ilgili işletim süresini kapsayacak şekilde gelir analizi."
Mülkiyeti Kızılay'a ait olan ve 1980 yılından 1990 yılına kadar çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle projesi uygulanmayan tesisin yapımına 1993 yılında başlandı. Çok amaçlı iş merkezi olarak tasarlanan ve 2 bin 600 metrekare kullanım alanına sahip binada bir bodrum, bir zemin, ve 7 zemin üstü olmak üzere 12 kattan oluşuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 09:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?