3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kızılay'ın yardımları sürüyor

Gazze'de yaşanan insanlık dramının ardından süratle harekete geçen Türk Kızılayı'nın bölgeye yönelik yardımları devam ediyor.

İlk planda 11 bin gıda kolisini Gazze'ye ulaştıran Türk Kızılayı, gıda, battaniye ve tıbbi malzeme taşıyan 5 Tır'lık bir konvoyu da bölgeye gönderdi. Mısır'da görev yapan Türk Kızılayı ebiki bölgeden satın alınan ilaç ve tıbbi malzemeyi Gazze'ye ulaştırdı.

Her coğrafyada insan onurunu korumayı kendine görev edinen Türk Kızılayı Filistin'i de yalnız bırakmıyor. Gazze'de yaşanan çatışmaların ardından Türk Kızılayı alarma geçti. İlk planda 11 bin gıda kolisini taşıyan 10 Tır'lık bir konvoy ve 5 afet uzmanı ile birlikte Türk Kızılayı Etimesgut Yerleşkesi'nde bulunan Afet Operasyon Merkezi'nden bölgeye hareket etti. Bölgeye gönderilen yardım malzemesi acil olarak Gazze'ye ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Yardım kampanyasına gösterilen ilgi çığ gibi büyürken Türk Kızılayı da 3 bin 300 gıda kolisi, 5 bin battaniye ve 1 ton ilaç taşıyan 5 tırlık bir konvoyu daha bölgeye gönderdi. Gönderilen malzemelerin Gazze'ye sokulabilmesi için gerekli girişimler İsrail'de bulunan Türk Kızılayı ekibi tarafından yapıldı. Türk Kızılayı'nın bölgeye yönelik ilgisi ve yardımları Türk halkından aldığı büyük destek ile hız kesmeden devam edeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 13:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
beste sart IP: 78.164.101.xxx Tarih : 8.01.2009 15:24:40

bence çok iyi bir yardım kızılay çok yardımlaşan bir kurumdur çocukları kızılay klübüne gitmesi daha iyi olur.