3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kosovalılar'dan BBP'ye taziye ziyareti

Kosova Devlet Bakanı Rıfat Krasniç ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun vefatı dolayısıyla BBP Genel Merkezi'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Mamuşa Belediye Başkanı Bütüç, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı dolayısıyla genel merkeze yaptığı ziyarette, Yazıcıoğlu'nun Mamoşa'nın gruru olduğunu belirterek, Yazıcıoğlu ile vefatından 5 gün önce telefonda görüştüklerini ve bu yılki Mamoşa Domates Festivali'ni beraber yapmayı planladıklarını ifade etti.

Yazıcıoğlu'nun, Taceddin Dergahı'na gömülmesinin tüm Kosovalı Türkleri mutlu ettiğini dile getiren Bütüç, "Ailesine ve kederli annesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Dualarımız bu yöndedir" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici de, Yazıcıoğlu'nun Kosova'ya çok önem verdiğini kaydederek, "Başkanımız sadece bizim değil tüm Türk dünyasının başkanıydı" diye konuştu. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi ise, Yazıcıoğlu'nun sık sık Kosova'nın Türkiye'ye en yakın ülke olması gerektiğini ve Kosova'nın gerçek anlamda bağımsız olması gerektiğini ifade ettiğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 15:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?