3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

KPSS'de okunmuş kalem

Ankara'da bir dershane tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek adaylara 'okunmuş şeker' ve 'okunmuş kalem' dağıtıldı. Okunmuş kalem ve şekerlerden alan öğretmen adayları, sınavlarının sonuçlarına göre kalemin ve şekerin işe yarayıp yaramadığını göreceklerini söylediler.

KPSS hazırlık yayınları ve kursları ile tanınan İhtiyaç Akademi tarafından 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 500 bin kişinin katılacağı KPSS öncesi Gazi Üniversitesi Kampüsü önünde sınava girecek öğretmen adaylarına 'okunmuş şeker' ve 'okunmuş kalem' dağıtıldı. Öğrenciler üzerinde olumlu psikolojik etki oluşturacağı düşüncesiyle başlatılan kampanyada Nasrettin Hoca kıyafeti giyen dershane çalışanı, elindeki torba ile sınava giren öğretmen adaylarına okunmuş şeker ve kalem dağıttı. Bazı öğretmen adayları okunmuş kalem ve şekerlere inanmayarak almazken, kalem ve şekerlerden alan öğretmen adayları işe yarayıp yaramadığının sınav sonuçlarına göre olacağını söylediler.

Amaçlarının sınava giren öğretmen adaylarını rahatlatmak ve yüzlerinde küçük bir tebessüm oluşturmak olduğunu söyleyen dershane yetkilileri, kalemlerin ve şekerlerin üzerinde 'okunmuş kalem' ve 'okunmuş şeker' yazmasının bir espri mahiyetinde olduğunu ifade ettiler. Kalem ve şekerlerin aslında okunmamış olduğunu belirten dershane yetkilileri, espri mahiyetinde güzel bir şey olacağını ve adayların mutlu olacağını düşündüklerini dile getirdiler.

81 il ve 63 ilçe merkezi ile Lefkoşa'da yapılacak sınav, lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için yapılacak. Sınav, iki gün boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam dört oturumda gerçekleştirilecek. Cumartesi ve pazar günleri yapılacak sınavın sabah oturumları saat 09.30'da, öğleden sonra oturumları ise 14.30'da yapılacak. Cumartesi sabah oturumunda isteyen adaylara ayrıca 'Yabancı Dil' testi de verilecek. Öğretmen adayları için cumartesi günü öğleden sonra oturumuna da girme zorunluluğu bulunuyor. Cumartesi günü sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür ve yabancı dil, öğleden sonraki oturumda eğitim bilimleri; pazar günü sabah oturumunda hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe, öğleden sonraki oturumda ise çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testleri uygulanacak.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 10:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?