3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kriz nedeniyle bazlamacı oldu!

Ekonomik sıkıntılar sonucu işsiz kalan Ahmet Kayhan adlı vatandaş, evde eşiyle birlikte yaptıkları bazlama ile krize karşı meydan okuyorlar.

Çubuk Belediyesi tarafından Atatürk Parkı'nda hizmet veren yöresel gıdaları üretip satan vatandaşlar krize karşı meydan okudular. Belediyenin imkanları sayesinde bazlama ve gözleme üretip satan esnaflar, bir taraftan para kazanırken, diğer taraftan ise vatandaşların ucuz bazlama ve gözleme yemelerine imkan sunmaya devam ediyorlar.

Atakule'de 15 yıl güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmat Kayhan isimli vatandaş, işten çıkartıldıktan sonra bir yıl pazarlarda tuhafiyecilik yaptığını, umduğunu bulamayınca müşterilerinin tavsiyesi üzerine hanımıyla bazlama yapıp satmaya başladığını belirtti.

Kayhan, o günden bu güne yaptığı işten memnun olduğunu söyleyerek, "İşten çıkartıldıktan sonra bir yıl pazarlarda pijama ve çorap sattım ancak umduğumu bulamadım. Bir gün öğle yemeği için evden hanımım pazara kendi yaptığı bazlamalardan yemem için getirmişti. O esnada müşterilerimden biri kendisine bazlamayı satmamı istedi ve çok beğendiği bazlamaları sürekli yapıp satmamızı önerdi. Daha sonra eşimle birlikte bu işi yapmaya karar verdik'' dedi.

Belediyenin kendileri için yapmış olduğu bazlama satış arabalarının bu işi yapanlara önemli bir katkı sağladığını belirten Kayhan, bu sayede birçok kişinin ekmek parasını bu işle kazandığını ifade etti. Kayhan, birçok esnafın ekonomik krizle iş yapamadığının altını çizerek, "Bizlere belediyenin gösterdiği yerden ne kadar memnun olmasak ta çok şükür satışlarımızdan memnunuz. Festival ile birlikte ilçemizde bir sektör haline gelen bazlamacılıkta her satıcı yaklaşık olarak günlük 250 ila 300 arasında bazlama, gözleme, tandır böreği, yazma çöreği ve içli pide gibi ürünler satmaktadır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi göz önünde bulundurursak şuan ki yaptığımız işten çok memnunuz'' dedi.

Kayhan, kendilerin destek olan ve yol gösteren belediye yetkiliklerine de teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 14:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?