3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kurban pazarına Akgül'den ziyaret

Mamak Belediyesi tarafından Ortaköy’de hizmete açılan Ankara’nın en modern kurban pazarında kurbanlıklar görücüye çıkmaya başladı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kurban pazarında esnafı ziyaret ederek, hayırlı ve bol kazançlar diledi. Akgül, bir vatandaşla esnaf arasındaki kurban pazarlığına dahil oldu.

Hayırlı Kazançlar

Mamak Belediyesi tarafından 180 dönüm alan üzerine Ortaköy’de kurulan Ankara’nın en modern kurban pazarında satışlar başladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kurban pazarında esnafı ziyaret ederek, bol kazançlar diledi. Esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden, kurban pazarlığına da aracı oldu. Alandaki yoğunluk dikkat çekerken, esnaf ve vatandaşlar Akgül’e kurban pazarını Mamak’a kazandırdığı için teşekkür etti.

En Modern Kurban Pazarı

Şehir içinde kötü görüntülerin oluşmaması için bu sene kurban pazarını tek noktada topladıklarını belirten Akgül, “Ankara’nın en modern kurban pazarını Mamak’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Kurban pazarının bu yıl ilk defa hizmete açıldığını hatırlatan Akgül, uygulamada birtakım aksaklıkların olabileceğini, daha iyiye ulaşmak için bunları zaman içinde düzelteceklerini söyledi.

Ücretsiz Ulaşım

Vatandaşların Samsun Yolu 10. kilometrede yer alan kurban pazarına kolay bir şekilde ulaşmaları için bir takım önlemler aldıklarını belirten Akgül, “Aracı olmayan vatandaşlar için Ortaköy Sağlık Ocağı’nın önünden kurban pazarına her 15 dakikada bir ücretsiz servis kaldırıyoruz. Hafta sonları çift araçla hizmet veriyoruz. Aynı zamanda Dikimevi’nden EGO otobüsleriyle de kurban alanına ulaşım sağlanıyor” diye konuştu. Akgül, kurban pazarında trafik yoğunluğunun oluşmaması için de giriş ve çıkışların ayrı yollardan verildiğini kaydetti.

2 Ayrı Kesim Noktası

3 kademeden oluşan kurban pazarı 700 çadır kapasiteli. İçerisinde 12 adet tuvalet ve 4 adet banyonun bulunduğu 2 bina yer alıyor. Bir mescidin yanında 24 saat görev yapan zabıta noktası, veteriner ve doktorların bulunduğu sağlık merkezi noktasının yanına da seyyar kafeteryalar kuruldu. Tüm gün güvenliğin sağlandığı alanda hayvan taşıyan kamyon ve misafirlerin araçlarının ayrı ayrı park edebileceği 2 bin araçlık 3 otopark yer alıyor. Kurbanlar için kurulan barakaların arasına her 25 metrede bir su imkanı sağlanıyor. Vatandaşların kurbanlarını kesebilmeleri için alanda 2 ayrı kesim noktası da bulunuyor.

Her Şey Düşünüldü

Kurban pazarında hayvanların sağlığı için veteriner, pazara gelen vatandaşların sağlığı için ise doktor ve hemşirelerin bayram boyunca hazır bulunacak. Kurban pazar alanının hijyeni ve temizliği için ekipler 24 saat çalışma yürütecek.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 13:11:45
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 13:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?