3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kurs kayıtları 25 Eylül'de bitiyor

Mamak Kültür Merkezi’nde konservatuar ve mesleki eğitim kurslarına yönelik kayıtlar sürüyor. Kayıtları 25 Eylül’de sona erecek kurslara şimdiye kadar yaklaşık 400 kişi kayıt yaptırdı. En çok ilgi gösterilen kurslar tiyatro ve keman oldu.

Gitar ve Tiyatro

Mamak Kültür Merkezi’nde (MKM) 5.dönem konservatuar ve mesleki eğitim kurslarına yönelik kayıtlar devam ediyor. 25 Eylül’de sona erecek kayıtlarda en çok ilgi gösterilen kurs gitar oldu. Gitara 83 kişi kayıt yaptırdı. Gitarı 70 kişi ile tiyatro izledi.

Konservatuar ve Meslek Edindirme

Kemana 44, saza 42, neye 32, halk oyunlarına 23, Türk Sanat Müziği’ne 20, Türk Halk Müziği’ne 14, tezhipe 9, ebruya 6, cilt bakıma 5, biçki dikiş, stilistlik, takı tasarım, ahşap boyama, semazen, resim ve nakışa da toplam 50 kişi kayıt yaptırdı.

Yeni Kurslar Açılıyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, MKM’nin ilçe halkını sanatın güzellikleriyle buluşturmaya devam ettiğini kaydederek, “Vatandaşlardan gelen talep üzerine MKM bünyesinde sürekli yeni kurslar açıyoruz. Konservatuar alanında açtığımız kurslarla hem yeni yetenekler keşfediyor hem de gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde geçirebileceği alanlar oluşturuyoruz Meslek edindirme kursları ile eğitimlerini tamamlayan kursiyerler aldıkları sertifikalar ile iş imkanına sahip oluyorlar” dedi.

Yetenek Sınavı

MKM’de kursiyerler istedikleri bölüme nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğrafla kayıt yaptırabiliyor. Yeteneklerini keşfedildiği MKM’ de konservatuara ön kayıtlarını yaptıran kursiyerler yetenek sınavına tabi tutulacak. Başarılı olanlar eğitim almaya hak kazanacak.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 09:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?