3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kursiyerlerin sahne heyecanı

Mamak Kültür Merkezi konservatuar öğrencilerinin ilk sahne heyecanına ev sahipliği yaptı.

Kursiyerler kısa sürede öğrendiklerini izleyicilerin beğenisine sundu. Kursiyerlere sertifikalarını veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “1924 yılında Ulu Önder Atatürk’ün emriyle kurulan Mamak Kültür Merkezi’nin aslına uygun şekilde hizmet vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kursiyerler Sahnede

Mamak Belediyesi Mamak Kültür Merkezi konservatuar öğrencileri, kurs boyunca öğrendiklerini izleyicilerle paylaştı. Tarihi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen programa Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Muhteşem Gösteri

MKM’de keman, saz kursunda eğitim gören kursiyerler sırayla sahne alarak, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Keman ve sazların tellerinden dökülen notalar Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin tarih kokan duvarlarında yankılandı. Semazenlerin gösterisi de izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun da küçük skeçleriyle renk kattığı program, halk oyunları gösterisiyle devam etti.

MKM Aslına Uygun Hizmet Veriyor

Gitar ve halk oyunları kursiyerlerine sertifikalarını veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “1924 yılında Ulu Önder Atatürk’ün emriyle kurulan Mamak Kültür Merkezi’nin aslına uygun şekilde hizmet vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

1800 Öğrenci Eğitim Görüyor

MKM’de 1800 öğrencinin konservatuar ve mesleki eğitim alanına eğitim gördüğünü belirten Başkan Akgül, “Öğrencilerimizin hepsi birbirinden başarılı. Bu tabloyu görmek bizi inanılmaz mutlu ediyor. Bu eğitim hayatlarında da kendilerine özgüven olarak geri dönecek. İnanıyorum ki ilerde de çok başarılı olacaklar” diye konuştu. Aileleri unutmayan Başkan Akgül, aslan payının aileler de olduğunu belirterek, “Bize inandıkları, çocuklarını emanet ettikleri için hepsine çok teşekkür ediyorum. El ele hep birlikte ülkemizi hak ettiği güzelliklerle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Gitar Dinletisi

Gösteri, gitar bölümü öğrencilerinin dinletisiyle son buldu. Kursiyerler katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 13:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?