3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Kursiyerlerin sertifika sevinci

Mamak Kültür Merkezi’nde eğitim gören Büyükler Tiyatro Grubu yaz kursiyerleri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Tiaytrocular, mezuniyet töreni için hazırladıkları oyunlarla izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Başarıyla Mezun Oldular

Mamak Kültür Merkezi, Büyükler Tiyatro Grubu yaz kursiyerlerinin sertifika heyecanına sahne oldu. Kursiyerleri bu özel günlerinde aileleri de yalnız bırakmadı. Kurstan başarıyla mezun olarak sertifikalarını alan, 30 tiyatrocudan 7’si Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu’na, 13’ü konservatuara, 10’u da kış kurslarına girmeye hak kazandı.

Ayakta Alkışlandılar

MKM’de yaz boyunca usta öğretici Kenan Olpak yönetiminde tiyatro ve oyunculuk dersleri alan kursiyerlerin, mezuniyet töreni için hazırladıkları birbirinden güzel skeçler izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ilk kez sahne alan kursiyerlerin coşku ve heyecanı görülmeye değerdi. Oyun sonunda genç tiyatrocular izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Akgül’e Teşekkür

Usta öğretici Kenan Olpak, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e kendilerine bu imkanı tanıdığı için teşekkür etti. Olpak, “Mamaklı gençleri, sanat ve kültürün güzellikleriyle buluşturan Başkan Akgül’e verdiği sınırsız destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

820 Kayıt

MKM 5.dönem konservatuar ve mesleki eğitim kurslarına bu yıl 820 kişi kayıt yaptırdı. Mamaklı gençlerin buluşma adresi olan MKM’de keman, saz, ney, halk oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, tezhip, ebru, cilt bakım, biçki dikiş, stilistlik, takı tasarım, ahşap boyama, semazen, resim ve nakış kursları veriliyor.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 00:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?