3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Maden Tetkik'te rüşvet şoku

Başkentte bir müteahhitten rüşvet aldığı iddia edilen Maden Tetkik Arama (MTA) Ankara Bölge Müdürlüğü'nde kontrolör olarak çalışan iki memur gözaltına alındı.

MTA İzmir Bölge Müdürlüğü'nde birtakım inşaat işleri yapan müteahhit M.Ö., yaptığı işin hak ediliş bedeli olan 30 bin TL'yi alabilmek için Ankara MTA Bölge Müdürlüğü'ne geldi. İzmir'den Ankara'ya gelen müteahhit M.Ö., alacağını tahsis etmeye çalıştı.

M.Ö., bunun için E.Ç. ve R.Ö. isimli memurlarla görüştü. M.Ö.'nün görüştüğü iki memur, müteahhitten 4 bin TL rüşvet istedi. M.Ö, görüştüğü kişilerin kendisinden ''Rüşvet istediği" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Savcılığın talimatı üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince seri numaraları önceden alınan paraların, M.Ö. tarafından E.Ç. ve R.Ö. adındaki kontrolörlere verildiği belirtildi.

Müteahhitlik yapan M.Ö.'den "Bin 500 TL aldığı" öne sürülen E.Ç. ile, "2 bin 500 TL aldığı" iddia edilen R.Ö. araçlarına bindikten bir süre sonra önlem alan polislerce durduruldu. Bu kişilerin üst aramasında seri numaraları daha önceden alınan paralar bulundu. Gözaltına alınan ve emniyette sorgulamaları tamamlanan iki zanlı mahkemeye gönderildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 20:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?