3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak Belediyesi'nden bir ilk daha

Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarına devam eden Mamak Belediyesi, Türk Loydu’nun 2 gün süren dış denetimlerini başarıyla geçerek, ISO 9001:2008 belgesi almaya hak kazandı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Ankara’da ISO 9001:2008 belgesi alan ilk kamu kurumu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Mamak Belediyesi’ne Tam Not

Kurumsal çalışmalarıyla yerel yönetimlere model olan Mamak Belediyesi, başarıyla devam ettirdiği ISO 9001:2000 kalite yönetimi standardından, yenilenen ISO 9001:2008 versiyonuna geçti. 2 gün boyunca tüm hizmet birimlerini inceleyen Türk Loydu denetçileri, Mamak Belediyesi’ne tam not verdi. Denetimlerin ardından Mamak Belediyesi, Ankara’da kamu kuruluşları arasında ISO 9001:2008 belgesini almaya hak kazanan ilk kurum oldu.

“Gelecek İçin Yönetim”

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Geçtiğimiz Kasım ayında revizyonu yapılan ISO standartlarına paralel olarak biz de dokümanlarımızı revize ettik. Kentsel yaşamın her alanında kaliteli hizmeti şiar edindik. Parolamız kaliteli hizmet. Önümüzdeki günlerde vizyon, misyon ve stratejik planlarımızı ilçemizin ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendireceğiz. Gelecek için yönetim anlayışımız çerçevesinde sürekli kendimizi yenileyip, geliştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla hem ilçemizin geleceğini planlıyor; hem de Mamak Belediyesi’ne kurumsal kimlik kazandırıyoruz” dedi.

Personele Teşekkür

İnsan odaklı hizmet ürettiklerinin altını çizen Başkan Akgül, “Ürettiğimiz her hizmette vatandaşlarımızın beklentilerini ve memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Bu başarı ekip işidir. Kurumların en önemli kaynağı insandır. Belgenin alınmasında büyük emeği olan personelime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ankara’da İlk

Ankara’da söz konusu belgeyi almaya hak kazanan ilk belediye olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Akgül, çağdaş belediyecilik anlayışı içerisinde hizmetlerin hız kesmeden süreceğini bildirdi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 11:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?