3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'a 10 yeni iş merkezi

Mamak Belediyesi tarafından ilçeyi bölgesel odaklı ticari bir cazibe merkezi yapmak için projelendirilen iş merkezlerinin çoğunun yapımı tamamlandı. Mamak’ın değişen yüzünün bir aynası olan iş merkezleri bölgeye ciddi bir istihdam alanı sağlıyor.

“Ticari Gelişime Katkı Sağlayacak”

Mamak Belediyesi tarafından kentin geleceği olarak planlanan iş merkezlerinden çoğunun yapımı tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunuldu. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, yatırımların Mamak’ın ticari ve kentsel açıdan gelişmesine katkı sağladığını belirtti.

Açılan işyerleriyle beraber istihdamın artması, bölgedeki yatırımların Mamak’a kattığı gücün kendilerini memnun ettiğini kaydeden Şahin, iş merkezlerinde reel olarak yüzlerce kişinin iş imkanı bulduğunu, gizli olarak da çok sayıda insanın buradan ekmek yediğini söyledi. 10 yıl öncesine kadar iş merkezi bulunmayan Mamak’ta açılan iş merkezleriyle beraber önemli bir hizmeti yerine getirdiklerinin altını çizen Şahin, iş merkezlerinde Mamaklılar’ın ilçe sınırları dışına çıkmaya ihtiyaç duymadan, kalabalıktan uzakta, telaşsız ve huzurlu bir biçimde alışveriş yapma imkanı bulduklarını anlattı.

6 Bin 500 Ruhsat Verildi

Mamak’ın gecekondudan tamamen arındırılması, yeşil alanları, parkları, cazibe merkezleri, sportif ve sosyal tesisleriyle modern bir görüntüye kavuşması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Şahin, modern şehir imajıyla bağdaşmayan görüntülerin üzerine, lüks konutları ve iş merkezleriyle yeni bir kentin inşa edildiğini vurguladı.
Mamak’ta 6 bin 500 işyeri ruhsatı verdiklerini söyleyen Başkan Şahin, yapılmış olan çalışmaların artmasını desteklediklerini ifade etti. Şahin,”Modern iş merkezleriyle Mamak’ı ticari cazibe merkezi yapmak için çalışıyor; özel sektörün önünü açıyoruz” diye konuştu.

Mamak’a 10 İş Merkezi

Duralialıç İş Merkezi: 15 bin 855 metrekare inşaat alanına ve 5 bin metrekare arsa alanına sahip iş merkezinin yapımı tamamlanmak üzere. Gemi görünümlü ticaret merkezinin içerisinde, çok amaçlı salonlar, mağazalar, restoranlar, kafeler ve spor alanları bulunuyor.

Lale ve Nokta İş Merkezi: 19 bin metrekarelik kapalı alanda, alışveriş mekanları, düğün ve konferans salonları ve restoranıyla, 4 katlı dev bir ticaret merkezi olarak hizmet veriyor.

Apidinpaşa İş Merkezi: 6 bin 950 metrekarelik kapalı alanda konut ve iş merkezinin yapımı tamamlanarak, halkın hizmetine sunuldu.

Misket Ticaret Merkezi: Proje 6 bin 500 metrekarelik kapalı alanda içerisinde planlandı. Mamaklılar’a hizmet vermeye başlayan iş merkezinin içerisinde ticari alanlar, mağaza, ofisler, sağlık ocağı ve çok amaçlı salonlar yer alıyor. 3 katlı iş merkezinin 1 ve 2. katında Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ilçe sakinlerine yönelik ağız sağlığı taraması ve diş tedavisi alanında hizmet veriyor.

Başak İş Merkezi: 7 bin 400 metrekare kapalı alanda yapılan Başak İş Merkezi’nin içerisinde dükkanlar ve çok amaçlı salonlar yer alıyor. Yapımı tamamlanan iş merkezi açılış tarihini bekliyor.

Şafaktepe Konut ve İş Merkezi: 30 bin 150 metrekare kapalı alanda 96 adet konut şeklinde planlanan iş merkezinin içerisinde, mağazalar, hipermarket, düğün salonu ve kreş yer alacak. İş merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Akşemsettin Konut ve İş Merkezi:19 bin 100 metrekarelik kapalı alanda, 72 adet konut, içerisinde spor salonu, sağlık ocağının da bulunacağı projenin kaba inşaatı tamamlandı.

Gülveren İş Merkezi: İhale aşaması tamamlanan iş merkezinin temelleri yaklaşık 2 ay önce atıldı. İş merkezinin inşaatı devam ediyor.

Ekin İş Merkezi: İçerisinde çok amaçlı salonlarla birlikte ticari alanların ve düğün salonunun bulunacağı iş merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Harman İş Merkezi: Proje 4 bin 30 metrekare kapalı alana sahip. İş merkezi ve konutların bulunduğu alana ait plan değişikliği çalışmaları devam ediyor.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?