3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ın çehresi değişiyor

Mamak Belediyesi’nin Bostancık Caddesi’nde devam eden yol genişletme çalışmaları tamamlandı. Genişliği 30 metreye çıkarılan cadde, Samsun Yolu’nu Bostancık’tan, çevre yoluna bağlıyor.

Genişlik 30 Metre

Mamak Belediyesi’nin Bostancık Caddesi’nde başlattığı yol genişletme çalışmaları sona erdi.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla 2 bin 700 metre uzunluğundaki yolun genişliği 30 metreye çıkartıldı. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde ana cadde üzerine kalan 77 gecekondu, dükkan, bina ve bahçenin kamulaştırmaları yapılarak, yıkıldı.

Çevre Yoluna Bağlandı

Çalışmalarla birlikte Bostancık Caddesi, Samsun Yolu PTT Evleri’nden, çevre yoluna bağlandı. Caddenin genişletilmesiyle birlikte şehir içi trafik yük azalırken, vatandaşlar da çevre yoluna daha kısa zamanda ulaşabilmesi sağlandı.

“İmarsız Yer Kalmayacak”

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hedeflerinin ilçedeki tüm imar yollarını hızlı bir şekilde açmak olduğunu belirterek, “İmar yoluyla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bostancık Caddesi modern bir yapıya kavuşuyor. Kamulaştırma çalışmalarımızı hak sahipleriyle anlaşarak, yürüttük. Hiç kimseyi mağdur etmedik. Bölgemizin bir sorununu daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Trafik Rahatladı

Caddenin Mamaklılar’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Akgül, caddenin genişletilmesinin trafiğe rahatlama getirirken, bölgede de daha iyi bir görünüm oluşturduğunu söyledi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?