3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamaklı kadınlar bilgilendirildi

Mamak Belediyesi, mesleki eğitim alanında Avrupa Birliği'nin hibe fonlarından kazandığı projenin ilk bilgilendirme toplantısını yaptı.

Mamak Belediyesi, AB'nin hibe fonlarından kazandığı "Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri" başlığını taşıyan projenin bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Mamak Belediye Başkanlığı'ndaki toplantıya Halk Eğitim Merkezi'nde 5 gün eğitim görecek olan 20 kadın katıldı. Toplantıda, sinevizyon eşliğinde Avrupa Birliği ve bayanların işe girmesi için gereken, davranış modelleri, kendine güven kazanma, mülakat teknikleri, özgeçmiş yazma, iş bulmak için başvurulacak adresler ve yerler, temel düzeyde bilgisayar becerileri konularından oluşan eğitim programı hakkında detaylı bilgi verildi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilmek için sadece iç kaynakları değil dış kaynakları da harekete geçirmenin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Aile yapısının temelini oluşturan kadınların donanımlı bir şekilde, reel olarak işgücüne kazandırılmaları çok önemli. Küresel rekabette ancak bu şekilde var olabiliriz. Gelişmiş bir toplum olmak istiyorsak, kadınların mutlaka sosyal hayatın içerisinde olması gerekiyor. Bunun için somut adımlar atılmalı. Yerel yöneticiler olarak, kadınların sosyoekonomik hayata aktif olarak girebilmeleri için çok sayıda proje yürütüyoruz" dedi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından olan Leonardo Da Vinci yenilik transferi konulu proje, dezavantajlı kadınların ofis yönetimi konusunda bilgi ve beceri kazanmaları için cinsiyete dayalı bir öğrenme modelinin geliştirilmesi ve denenmesi amacını içeriyor. Mamak Belediyesi'nin, koordinasyon ve organizasyon, etkinliklerin ve bütçenin yönetimi, ortaklar arası iletişim ve tanıtım ve yaygınlaştırma rolünü üstlendiği proje, Almanya, Polonya, Kuzey İrlanda, Yunanistan, Letonya ile ortak yürütülüyor.

Projenin genel hedefleri katılımcılara kişisel gelişim, istihdam edilebilirlik ve Avrupa Çalışma Piyasasına katılıma yardımcı olan bilgi, beceri ve niteliklerin elde edilmesi ve uygulanmasında eğitim kursu ve sonrası eğitim etkinlikleri sağlamak. Ayrıca, mesleki eğitim ve eğitim kursları sistemi, enstitüler ve uygulamada kalite ve yenilikçi gelişmeleri desteklemek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 12:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?