3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamaklı kadınlar eserlerini sergiliyor

Mamak Kültür Merkezi, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşi Zeliha Akgül himayelerinde düzenlenen 1.Hediyelik Eşya Kermesi’ne ev sahipliği yapıyor. Mamak Dayanışma Merkezi yararına düzenlenen kermesin açılışı Başkan Akgül ve eşi tarafından gerçekleştirildi. Kermeste, Mamaklı kadınların yaptığı el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı.

MKM’de Kermes

Mamak Kültür Merkezi’nde, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşi Zeliha Akgül himayelerinde düzenlenen 1.Hediyelik Eşya Kermesi açıldı. Mamak Dayanışma Merkezi yararına yapılan kermesin açılışı için düzenlenen törene AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Selamoğlu, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürü Neriman Koca, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’ın eşi Semiray Aydoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kermes Öncesi Eğlence

Kermes öncesi gerçekleştirilen Aşık ile Maşuk’un gösterisi izleyicilerden tam not aldı. Davetliler, Ankara oyun havalarıyla eğlenceli vakit geçirdi. Davetliler oyun havalarına alkışlarla eşlik etti. Kermesin açılış kurdelesini AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül hayırlı olsun dilekleriyle kesti.

Balık Tutmayı Öğreteceğiz

Başkan Akgül, “Burada sadece bir kermesin açılışını yapmıyoruz. Bu sadece bir başlangıç. Uzun süredir hazırlığını yaptığımız Mamak Dayanışma Merkezi’nin ilk temelini atmış oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birçok arkadaşımız ciddi ve özverili bir çalışma örneği gösterdi. Balık tutmayı öğretmek mi? Balık vermek mi? İşte biz burada balık tutmayı öğreteceğiz. İstiyoruz ki kadınlar üretime katkı yapsın. Ekonomik hayatın içerisinde olsun. Burada kadınlar hem üretecek, hem de satacak. Ayrıca, ihtiyaç sahiplerine de dağıtım yapılacak” dedi.

Güzel Hizmetler Yapacağız

Bölgedeki meslek liselerini de verdikleri destekten dolayı kutlayan Başkan Akgül, kurumları bu işe inanan herkesi bir araya getirerek, Mamak’a güzel hizmetler vereceklerini söyledi. Akgül, bu başlangıcın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Git Gide Büyüdü

Başkan Akgül’ün eşi Zeliha Akgül de Mamak Dayanışma Merkezi’nin küçük bir fikir olarak ortaya çıktığını ve git gide büyüdüğünü söyledi. Akgül, “Niyetler iyi olunca ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Burada birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiliyoruz” diye konuştu.

Çalışkan’dan Tebrik

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan da kermesin açılışında emeği geçen herkesi tebrik etti. Çalışkan, burada üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması konusunda da değerli çalışmalar yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.

Akgül’den Destek

Açılış töreninin ardından protokol ney sesi eşliğinde Mamaklı kadınların yaptığı el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği stantları gezdi. Başkan Akgül, stantlardan alışveriş yaparak, kermese destek oldu. Zeliha Akgül de kermesi takip eden basın mensuplarına ebru sanatını kullanarak yaptığı kitap ayracı hediye etti.


1 Hafta Açık Kalacak

Ev eşyalarından takılara, giysiden çeyizlik eşyalara, pek çok ürünün sergilendiği el emeği göz nuru kermes, Mamak Kültür Merkezi’nde Başkentliler’i bekliyor. Kermes, 1 hafta süreyle açık kalacak.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 23:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?