3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamaklı kadınlara AB desteği

Mamak Belediyesi Avrupa Birliği hibe fonlarından kazandığı projenin kapanış konferansını yabancı ortaklarının katılımıyla gerçekleştirdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, küreselleşen dünyada uluslararası bütünleşmeyi sağlamanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Akgül, AB projelerinin devamının geleceğini söyledi.

Yabancı Ortaklar

Mamak Belediyesi, Avrupa Birliği hibe fonlarından kazandığı “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” başlığını taşıyan projenin kapanış konferansını gerçekleştirdi. Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen konferansa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, projenin yabancı ortakları Almanya, Yunanistan, Litvanya, Polonya ve Kuzey İrlanda’nın temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Projenin Ana Hatları

Program slayt gösterisi eşliğinde projenin ana hatları ile tanıtılması ile başladı. AB Eğitim ve Gençlik programlarından Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi konulu proje, dezavantajlı kadınların ofis yönetimi konusunda bilgi ve beceri kazanmaları için cinsiyete dayalı bir öğrenme modelinin geliştirilmesi ve denenmesi amacını içeriyor. Mamak Belediyesi’nin, koordinasyon ve organizasyon, etkinliklerin ve bütçenin yönetimi, ortaklararası iletişim ve tanıtım ve yaygınlaştırma rolünü üstlendiği proje, Almanya, Polonya, Kuzey İrlanda, Yunanistan, Letonya ile ortak yürütüldü.

Proje Amacına Ulaştı

Proje süresince eğitim gören 20 dezavantajlı kadına, işe girmesi için gereken, davranış modelleri, kendine güven kazanma, mülakat teknikleri, özgeçmiş yazma, iş bulmak için başvurulacak adresler ve yerler, temel düzeyde bilgisayar becerileri konularından oluşan eğitim verildi.

“Uluslararası Bütünleşme Önemli

Kapanış konferansında konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, globalleşen dünyada uluslar arası bütünleşmeyi sağlamanın önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bugün burada bunun gerçekleştiğini görüyoruz. 5’i Avrupa Birliği ülkesi olmak üzere 8 ortaklı projenin sonuna geldik. Böyle bir ortaklık grubunun bir araya gelmesi bile büyük başarı. Biz bu başarıyı yakaladık. Bundan sonra da gerek AB, gerekse ülkemiz nezdinde bu projelerin devamı gelecek. Hep birlikte çok güzel projelere imza atacağız” dedi. Kadınların donanımlı bir şekilde, reel olarak işgücüne kazandırılmalarının çok önemli olduğunu kaydeden Akgül, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kursun Kazandırdıkları

Kursiyer Kezban Aydın da kurs süresi boyunca çok eğlendiklerini ve kursun yararlı geçtiğini söyledi. Kurs süresince öğrendiklerini hayatında uyguladığını belirten Aydın, “Bu kursa gelmeden önce böyle bir kalabalığın önünde konuşma yapmayı hayal bile edemezdim. Aldığım eğitimle birlikte özgüvenimi kazandım. Kendimi çok rahat ifade edebiliyorum” diye konuştu. Aydın, “Başta Mamak Belediye Başkanımız Mesut Akgül ve öğretmenlerimiz olmak üzere, bize bu imkanı veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 14:35:47
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 14:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?