3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta 30 tesis açılışa hazır

Mamak Belediyesi'nin, 'Mamak Marka Oluyor' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında 30 tesisin yapımı tamamlandı.

Mamak'ta sosyal sorumluluk projeleriyle ilçeye çok sayıda sosyal tesis kazandırıldı. Belediye tarafından 2 iş merkezi, 2 polis karakolu, 1 sağlık ocağı,1 amfi tiyatro, 3 spor kompleksi, 9 kapalı spor salonu, 5 bilgi evi, 5 park, 1 hayvan barınağı ve 1 şelaleyi içinde barındıran 30 tesisin yapımı tamamlanarak, kullanıma hazır hale getirildi.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mamak'ı hak ettiği yere taşımak için yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini belirterek, "10 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz
projelerle Mamak'ta gerek kentsel, gerek sosyal dönüşümde hızlı bir ivme yakaladık. Planladığımız hedeflerin büyük bir çoğunluğunu gerçekleştirdik. Devlette devamlılık esastır. Önemli olan hizmetin sürekliliğidir. Yöneticiler değişir, ama hizmetler devam ettirilir" dedi.

Son 10 yılda Mamak'a 125 park kazandırdıklarını belirten Başkan Şahin, "Yeşil alanlar modern bir kentte gelişmişliğin, çağdaşlığın simgesidir. Bu anlayışla yeşil alan çalışmalarına hız verdik. 10 yıl önce kişi başına 1.5 metrekare düşen
yeşil alan miktarını 7 metrekareye çıkardık. Rekreasyon alanları oluştururken, çok fonksiyonlu parklar yaptık. Parklarımızda yer alan yürüyüş alanları ve spor aletleriyle vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam için spor yapma fırsatı sunduk. 'Her okula bir spor salonu' sloganıyla 15 eğitim kurumuna kapalı spor salonu yapılarak öğrencilerin hizmetine sunduk" diye konuştu.

'Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi' kapsamında okulların boya-badana, çevre düzenlemesi dahil bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Başkan Şahin, "Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı bilgi ile donatarak, geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olmak üzere 10 bilgi evini hizmete açtık. Öğrencilerin okuldan arta kalan zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirebildiği bilgi evlerimiz, ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak hizmet veriyor. Okul mantığı çerçevesinde oluşturulan sınıflarda ücretsiz olarak matematik, İngilizce ve bilgisayar kursları veriliyor. Bilgi evleri, huzurlu ve güvenli bir ortamın yanı sıra öğrencilere internet imkanı da sunuyor" şeklinde konuştu.

Mamak'ı bölgesel odaklı ticari bir cazibe merkezi yapmak için 9 iş merkezi projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Şahin, ekonomisi hızla güçlenen bir Mamak'ın kuruluşuna öncülük ettiklerini vurguladı. Bu çalışmalarla özel sektörün de önünü açtıklarını söyleyen Şahin, "6 bin 500 iş yeri ruhsatı verdik. Hem açılan işyerleriyle beraber istihdamın artması, hem de bölgemizdeki yatırımların ilçemize kattığı güç nedeniyle sevinçliyiz. Ankara'daki en büyük gross marketin bölgemizde açılması ayrı bir mutluluk verdi" dedi.

"Doğa hayvanlarla daha güzel' sloganı ile yola çıkarak sokak hayvanları için Kutludüğün'de açtıkları barınakla ilçede büyük bir sorunu çözüp, önemli bir hizmeti yerine getirdik" diyen Başkan Şahin, "2 bin metrekare kapalı alanda 5 bin metrekare üzerine kurulan barınağın yaklaşık 500 köpeğe ev sahipliği yapacağını anlattı. Şahin, "Ayrıca 2 polis karakolu yaparak emniyet teşkilatımızın kullanımına sunduk. Her mevsim şartında kullanılması için Amfi Tiyatro'nun üstünü Türkiye'nin en büyük tek parça membran yapım işini gerçekleştirerek, 2 bin 500 metrekare membran kapattık" ifadelerini kullandı.

Mamak Belediyesi'nce yapılan açılışa hazır tesisler şunlar:

"Başak İş Merkezi, Misket İş Merkezi, Amfi Tiyatro, Bayındır Spor Kompleksi, Yeşil Bayır Spor Kompleksi, Arif Yaldız Spor Kompleksi, Kayaş Sağlık Ocağı, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Ekin Polis Karakolu, Şehit İdris Aydın Polis Karakolu, Hüseyin Gazi Türbesi Çevre Düzenlemesi, Kartaltepe Şelalesi, Demokrasi İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu, Şehit Öğretmen Nesrin Ünügör İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu, Cengiz Han İlköğretim Okulu Spor Salonu, Ali Nail Erdem Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu, Ergenekon İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu, Tuzluçayır İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu, Hurin Yavuzalp Lisesi Kapalı Spor Salonu, Şehit Nuri Pamir-Hamdi Bulgurlu Lisesi Kapalı Spor Salonu, Battalgazi Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu, Tümen Çeşmesi Parkı, Aktütün Şehitleri Şelaleli Parkı, Durali Alıç Parkı, Türközü Koşu Yolu ve Parkı, Hüseyin Gazi Parkı (Gökkuşağı Meydanı), Türközü Bilgi Evi ve Dinlenme Alanı, Amfi Bilgi Evi, Demirlibahçe Bilgi Evi, Peyami Sefa Bilgi Evi, Abidinpaşa Bilgi Evi."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 13:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?