3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta göz taraması başlıyor

Mamak Belediyesi, sosyal projelerinin sağlık ayağına eklediği en önemli uygulamalardan biri olan göz taraması yeniden başlatıyor.

Mamak Belediyesi ile Işık Göz Merkezi’nin işbirliğiyle ilçe halkı ücretsiz göz taramasından geçirilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sosyal güvencesi olsun olmasın her vatandaşın bu uygulamadan yararlanabileceğini belirtti.

2 Ay Sürecek

Mamak Belediyesi ile Işık Göz Merkezi işbirliğiyle ilçe halkı ücretsiz göz taramasından geçirilecek. 17 Temmuz’da imzalanacak protokolle startı verilecek tarama 2 ay sürecek.

Tarama sırasında, biomikroskop, 78 dpt lens ve retinaskop ile gözün arka bölümü incelenecek. Nonkontakt tenometreyle göz tansiyonu, Otorefraktometre ile de kırma kusuru ölçülecek.

2 Ekip Hizmet Verecek

Göz taraması kapsamında iki ekip hizmet verecek. İlk ekip Mamak Belediyesi Hizmet Binası’nın giriş katında hazır bulunacak. İlk ekibin yanı sıra mobil TIR aracı da Lalahan, Gökçeyurt, Kutludüğün ve Ortaköy’den başlayarak, bölgeyi karış karış gezecek. Amaç, göz rahatsızlıklarıyla ilgili vatandaşların başvurabilecekleri kapsamlı bir sağlık kuruluşu olmayan ve şehre gelemeyen, merkezden uzak yerlerdeki vatandaşların ayağına sağlık hizmeti götürmek.

10:00-16:30 Arası Hizmet Verilecek

Vatandaşlar randevu için 419 62 62 No’lu telefonu arayabilecek veya Mamak Belediye Başkanlığı’na şahsen başvurabilecek. Tarama sonrası ileri derecede tetkik ve tedavi ihtiyacı olan hastalardan ameliyat hariç protokol gereği hiçbir şekilde ücret alınmayacak. Hafta içi 10:00 ile 16:30 saatleri arasında hizmet verecek ekipler, iş yeri hekimliği kapsamında yaklaşık 400 işçiyi de göz taramasından geçirecek.

Sosyal Sorumluluk Projesi

İsteyen her vatandaşın göz taramasından geçebileceğini bildiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sosyal güvencesi olsun olmasın her vatandaşımız projeden yararlanabilecek” dedi. Mamak Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini belirten Akgül, göz sağlığının önemine dikkat çekerek, tüm Mamaklılar’ı göz taramasına davet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 12:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?