3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta göz taraması

Mamak Belediyesi ve Işık Göz Merkezi işbirliğiyle ilçe genelinde 7 bin kişi ücretsiz göz taramasından geçirildi.

Tarama kapsamında Mamak Belediyesi’nce ameliyatları gerçekleştirilen sosyal güvenceden yoksun 10 kişi Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür ederek, ‘Sayenizde ışığı gördük’ dediler.

“Işığı Gördük”

Mamak Belediyesi ve Işık Göz Merkezi işbirliğinde 10 hafta boyunca Bilgi Evi öğrencilerinin de içinde bulunduğu 7 bin kişi ücretsiz göz taramasından geçirildi. 3 bin kişiye ilaç ve gözlük verildi. Tarama sonucunda görme kaybı yüksek olanlardan 10 kişinin ameliyatı gerçekleştirilerek, tekrar görmeleri sağlandı.

Söz konusu kişiler teşekkür için Başkan Akgül’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Işık Göz Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hikmet Hasıripi ve Genel Koordinatör Cengiz Şamak da hazır bulundu. Sorunsuz bir şekilde tekrar görebilmenin mutluluğunu yaşayan 10 kişi, Akgül’e, ‘Sayenizde ışığı gördük’ dediler.

“Sağlımızı Önemsemiyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşların sağlıklarını pek önemsemediklerini belirterek, “Maalesef toplum olarak sağlığımızı hep ihmal ediyoruz. Nasıl araçlarımızın bakımını yaptırıyorsak, sağlığımıza da önem göstermeliyiz. Hastalıklarda erken tanı çok önemli. Koruyucu hekimliğin başı erken tanı ve tedaviden geçiyor” şeklinde konuştu. Önceliklerinin insan olduğunu belirten Akgül, Mamak Belediyesi olarak kurumlarla diyalog içerisinde ilçe halkına yönelik mide kanseri ve hepatit taraması yapıldığını hatırlattı. Akgül, sağlık alanındaki çalışmaların süreceğin belirtti.

Bölgesel Uygulama

Işık Göz Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hikmet Hasıripi de Mamak’ta gerçekleştirilen göz taramalarında en çok görülen rahatsızlıkların sırasıyla kırılma kusurları, katarakt, göz tansiyonu ve şaşılık olduğunu söyledi. Hasıripi, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki uygulamasının Mamak Belediyesi tarafından bölgesel olarak gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Teşekkür Plaketi

Başkan Akgül, Işık Göz Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hikmet Hasıripi ve Genel Koordinatör Cengiz Şamak’a teşekkür plaketi sundu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 18:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?