3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta gürültü kirliliğine son

Mamak Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ülke genelinde gürültüyü önlemeye yönelik çalışmalarına tam destek verdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ses cihazlarıyla vatandaşları rahatsız eden seyyar satıcılara yönelik operasyonlarını sıklaştırdı. Mamak Belediyesi ilçe genelinde gürültüyle mücadeleye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün talimatları doğrultusunda, mahalle aralarından gürültü kirliliğine sebep olan seyyar satıcılara karşı operasyonlarını sıklaştırdı. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine operasyonları sürdüren ekipler, gürültü kirliliği yaptıklarını tespit ettikleri araçları parka çekti. Seyyar satıcıların araçlarının ses düzenleri sökülerek, haklarında Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği yasal işlem yapıldı.

Başkan Akgül, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca ülke genelinde gürültüyü önlemeye yönelik çalışma başlatıldığını hatırlatarak, başkentte gürültü kirliliği haritası çıkarılacak 6 ilçeden birinin Mamak olduğunu belirtti. Akgül, insanların ruhsal ve fiziksel yapıları üzerinde olumsuz etkilere yol açan gürültünün önlenmesine yönelik çalışmalara tam destek verdiklerini bildirdi. Kent yaşamının belirli kuralları olduğunu kaydeden Akgül, yaşanılabilir ve sağlıklı bir çevre için gürültü kirliliğinin önüne geçilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Akgül, "Yaz mevsimiyle birlikte ilçe içinde megafonla satış yapan, gürültü kirliliğine sebep olan seyyar satıcılar konusunda yoğun şikayetler geliyor. Vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak amacıyla gürültü kirliliğine sebep olan unsurlara karşı aldığımız önlemler titiz ve tavizsiz olarak devam edecek. Kesinlikle gürültüye göz yummayacağız" dedi. Akgül, vatandaşların şikayetlerini 550 73 32 ve 370 13 00 numaralı telefonlardan belediyeye ulaştırabileceklerini
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 10:49:57
Güncelleme :21 Ağustos 2009 Cuma 10:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?