3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta temizlik atağı

Mamak Belediyesi, ilçe genelinde çevre temizliği atağı başlattı. Görüntü kirliliğine neden olan çöp varilleri yerini, çöp konteynırlarına bıraktı. Belediye ekipleri ilk etapta 300 çöp konteynırını pilot bölgelere yerleştirdi.

Çöp Konteynırları

“Daha temiz bir Mamak için el ele” sloganını benimseyen Mamak Belediyesi görüntü kirliliğine neden olan çöp varillerini, çöp konteynırlarıyla değiştirdi. 200 litrelik 300 çöp konteynırı pilot bölge olarak belirlenen iş yerleri, sağlık ocakları, resmi kurumlar, marketler ve site şeklindeki yerleşim yerlerine konuldu.

Görüntü Kirliliği Önleniyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yaşadığımız çevrenin temiz olmasının sağlık açısından da önemli olduğunu belirterek, çöp konteynırlarıyla birlikte kötü kokunun yanı sıra görüntü kirliliğinin de önüne geçileceğini ifade etti.

Çevreyi Sevgi Korur

Çevrenin en büyük düşmanının vurdum duymazlık olduğunu kaydeden Akgül, Mamaklılar’dan “çevreyi sevgi korur” bilinciyle hareket etmesini istedi. İlk etapta 300 konteynır yerleştirdiklerini kaydeden Akgül, ilerleyen zamanlara tüm cadde ve sokakların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

“Çevremize Sahip Çıkmalıyız”

Akgül, “Her şey sağlıklı bir çevre için. İçerisinde yaşadığımız yere sahip çıkmak zorundayız” dedi. Vatandaşlara çağrıda bulunan Akgül, çöpleri akşam saat 19:00-23:00 arası çıkartmalarını istedi.

 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 12:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?