3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta ücretsiz hepatit taraması

Mamak Belediyesi sosyal projelerinin sağlık ayağına bir yenisini daha ekledi. Mamak Belediyesi, Viral Hepatitle Savaşım Derneği işbirliğiyle ilçe halkını ücretsiz hepatit taramasından geçirecek.

Hepatit Taraması

Mamak Belediyesi ilçe halkının sağlığını korumaya yönelik projelerini sürdürüyor. Mamak Belediyesi, Viral Hepatitle Savaşım Derneği işbirliğiyle ilçe halkını ücretsiz hepatit taramasından geçirecek.

İlk Aşı

Hepatit taraması, 05-06-07 Ekim tarihlerinde Mamak Kültür Merkezi bahçesine konuşlandırılacak gezici laboratuarda gerçekleştirilecek. Kan testi sonrası sağlıklı olan vatandaşların isteğe bağlı olarak ilk aşıları yapılacak. Taşıyıcı olduğu belirlenenler ise hastanelere yönlendirilecek.

Hepatit’ten Korunma Yolları

06 Ekim’de de Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde hepatitle ilgili eğitim verilecek. Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Profesör Doktor İsmail Balık, hepatit nedir? Nasıl bulaşır? Korunma yolları nelerdir? Konu başlıkları altında ilçe halkını bilgilendirecek.

Toplum Sağlığı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Türkiye’de 4 milyonun üzerinde gizli hepatit taşıyıcısı olduğu gerçeğinden hareketle, yapılan taramanın çok önemli olduğunu vurguladı. Yerel yönetimler olarak en önemli ilkelerinin “önce insan” olduğunu söyleyen Akgül, ilçede toplumun sağlığını korumayı amaçlayan bilimsel nitelikli çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Öğrenciler de Aşılanacak

Bulaşıcı olan hepatitin dünyada ve Türkiye’de toplum sağlığını ciddi olarak tehdit ettiğini kaydeden Başkan Akgül, bu konuda Viral Hepatitle Savaşım Derneği’ne imkanları doğrultusunda her türlü katkıyı sunacaklarını belirtti. Hepatit’in çok kolay bir şekilde bulaştığına dikkat çeken Akgül, Bilgi Evi öğrencilerin de Hepatit’e karşı aşılanacağını kaydetti.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 10:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?