3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'taki okullar daha hijyen

Mamak Belediyesi, bulaşıcı hastalıklara karşı bölgedeki okullarda tedbir amaçlı önlem aldı.

Mamak Belediyesi, okullara öğrencilerin kişisel hijyeni için jel dezenfektan ve dezenfektan dispanseri dağıttı. Dağıtıma, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün de katılımıyla düzenlenen törenle, Mamak Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden başlandı.

Okullarda Kişisel Hijyen

Mamak Belediyesi, okullara bulaşıcı hastalıklara karşı tedbir amaçlı olarak jel dezenfektan ve dezenfektan dispanseri dağıttı. Bölgedeki 130 okula 3’er tane dezenfektan dispanseri ve jel dezenfektan verildi. Katlara yerleştirilen jel elleri dezenfekte ediyor ve mikrop oluşumunu engelliyor.

Tören Düzenlendi

Dağıtıma, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün de katılımıyla düzenlenen törenle sembolik olarak Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden başlandı. Törene, Akgül’ün yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Mamak Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Tedbir Amaçlı”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Okullar toplu yaşam alanları. Çok sayıda çocuğun bir arada bulunduğu bir ortam olduğu için de bulaşıcı hasalıklar için risk taşıyor ve hastalıkların daha kolay yayılmasını sağlıyor. Okullarımızda herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için tedbirler alıyoruz. Tüm okullarımızda öğrencilerimiz hijyenik bir şekilde eğitimlerine devam edecekler” dedi.

“Temizlik Ön Kural”

Sağlığımızın bozulmaması için en önemli kuralın kişisel hijyene dikkat etmek olduğunu belirten Başkan Akgül, temizliğin her şeyden önce hastalıklardan, mikroplardan korunabilmenin ön kuralı olduğuna vurgu yaptı. Akgül, “Her türlü mikrobun bulaşmasında araç ellerimiz. Bulaşıcı hastalıkların önemli kısmı el temasıyla geçiyor. Bu nedenle bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en kolay ve etkili yolu düzenli olarak el temizliğinden geçiyor. El temizliğine gereken önemi vermeliyiz. Sizin de bu duyarlılığı göstereceğinize inanıyorum” diye konuştu. Akgül, tüm öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

“Akgül Eğitim Dünyası İçin Büyük Şans”

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da yerel yönetimlerin okullara çok ciddi anlamda destek verdiğini belirterek, “Başkan Akgül, son derece pozitif bir insan. Ne zaman başımız sıkışsa kapısını çalıyoruz. Her ne sıkıntımız olursa olsun isteklerimizi karşılıksız bırakmıyor. Mamak’ta hangi okul proje gerçekleştirirse, destek veriyor. Eğitim dünyası için büyük bir şans olan Akgül’e teşekkür ediyorum” dedi. Törenin ardından okulu gezen protokol, sınıflarda öğrencilerle sohbet etti.

 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 16:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?