3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Meclis Başkanı öğrencilerle buluştu

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Altındağ'da bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle biraraya gelen TBMM Başkanı Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, onlarla sohbet etti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 23 Nisan 1920'de açılan ilk meclise önemli katkıları olduğunu belirten Toptan, meclisin o zaman çatısının olmadığını ve kiremitlerinin bu okuldan taşındığını, kalacak yeri olmayan milletvekillerinin de bu okulda konakladığını söyledi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Toptan, mesleğe ilk başladığı gün ne hissettiğinin sorulması üzerine mesleğinin avukatlık olduğunu ve cüppesini ilk giydiği gün çok heyecanlandığını söyledi. Küçükken Zonguldak'taki madende mühendislerine çok özendiğini belirten Toptan, ilk olarak mühendis olmak isteğini ancak liseye geldiğinde avukat olmak istediğini anlattı. Atatürk'ün oturduğu bir makamda olmasının kendisine ne hissettirdiğinin sorulması üzerine Toptan, bunun kendisini çok heyecanlandırdığını ve gurur verdiğini, zaman zaman da zorlukları olduğunu ifade etti.

Okul yıllarında neler yaptığının sorulması üzerine ise TBMM Başkanı Toptan, okul yıllarında şiire meraklı birisi olduğunu ve şiirler yazdığını, lisede de kültür-edebiyat kolunun başkanı olduğunu ve kültür faaliyetleri içerisinde olduğunu söyledi. Bir öğrencinin 'TBMM Başkanı olup olmamayı hiç düşündünüz mü?' şeklindeki sorusuna Toptan, avukat olmayı her zaman istediğini, milletvekili olma konusunda çalıştığını ancak TBMM Başkanı olmayı hiç düşünmediği yanıtını verdi. Toptan, öğrencilere hedeflerine ulaşmak ve büyük makamlara gelebilmek için de hayal kurmaları ve çok çalışmalarını tavsiye etti. TBMM Başkanı olduktan sonra hayatında herhangi bir değişiklik olup olmadığının sorulması üzerine Toptan, "Hayır hiçbir değişiklik olmadı" yanıtını verdi.

Bir öğrencinin "Keşke yapmasaydım dediğiniz bir şey var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Toptan, "Olmaz mı tabii ki var" dedi. Öğrencilerin soruları karşısında terleyen Toptan, konuşması sırasında alnını bir peçete ile sildi. Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Çelik, daha sonra öğrencilere kitap ayracı dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?