3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Meclis önünde kanlı beşikle eylem

Ankara Sivil Toplum Platformu, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde protesto etti.

TBMM Çankaya girişi önünde toplanan Ankara Sivil Toplum Platformu yanlısı bir grup yanlarında kanlı bebek maketleri ve kanlı beşik getirdi.

Grup adına bir açıklama yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, Gazze'nin dünyanın en büyük kapalı hapishanesi ve işkence yuvası konumuna dönüştüğünü belirterek, Filistinliler'in öz vatanlarında mülteci konumuna düşürüldüğünü ifade etti.

Kır, Filistin halkının adeta bir soykırıma tabi tutulduğunu vurgulayarak bebekler ve çocukların dahi Siyonistlerin kirli kurşunlarına hedef olmaktan kurtulamadığını kaydetti.

İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı terör eylemlerini sona erdirecek, soykırımı durduracak, ekonomik, sosyal ve diplomatik yaptırımları derhal hayata geçirmeye çağırmak için bir araya geldiklerini kaydeden Kır, İsrail'in Ankara Büyükelçisi'nin sınırdışı edilerek Telaviv Türkiye Büyükelçisi'nin de derhal geri çekilmesi istendi. İsrail ile yapılan askeri anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Kır, TBMM bünyesindeki dostluk grubunun da lağvedilerek Filistin'e asker gönderilmesini istedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından dua eden grup olaysız dağıldı

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 14:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?