3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Meclis önünde memur eylemi

MECLİS ÖNÜNDE MEMUR EYLEMİ

Memur-Sen üyeleri memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zammı protesto edip toplu sözleşme hakkı ve yüzde 4 artı 4 zam istedi.

Memur-Sen Genel Merkezi önünde toplanan memurlar ''Meclis uyuma, memura sahip çık'', ''Sadaka değil hakkımızı istiyoruz'' ve ''Görüşme değil toplu sözleşme'' gibi sloganlar atarak TBMM'nin Çankaya kapısına yürüdü. Meclis Çankaya kapısında grup adına Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu bir konuşma yaptı. Gündoğdu, toplu görüşmelerde taleplerinin kabul edilmediğini belirterek, son ümit olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na başvuracaklarını söyledi. 120 sayfalık 2009 yılı toplu görüşme taleplerinin sonuç

bölümünde '2010 yılında toplu sözleşme imzalamak istek ve kararlığındayız' diyerek önceliklerini ortaya koyduklarını söyleyen Gündoğdu, ancak iktidar partisinin uluslararası sözleşmeleri dayanak göstererek toplu sözleşme ve grev hakkını tanımayarak bu hakları vermekten kaçındıklarını ifade etti. Hükümetin toplu sözleşme ve grev hakkını vererek memur açılımı başlatmasını isteyen Gündoğdu, "Bu açılımı kamu görevlilerinin siyaset yasağını kaldırarak sürdürsünler. Aksi takdirde toplu sözleşme ve grev hakkımızı

alıncaya kadar eylemliliğimizi sürdüreceğiz ve bir mesafe alınmaması durumunda da 2010 toplu görüşme masasına oturmayacağımızı deklare ediyoruz" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin sendikalı memurlara verilen 10 liralık toplu görüşme primini kaldırmasına tepki gösteren Gündoğdu, hükümetin bu yıl memurlara ek ödeme vermemesini, KEY ödemelerindeki sıkıntıların henüz giderilememesini ve memurlardan alınan tedavi katılım payına yapılan zammı da eleştirdi.

Gündoğdu, taleplerini memurlara toplu sözleşme ve grev hakkının tanınması, memurların siyaset yasağının kaldırılması, gelecek yıl memur maaşlarına yüzde 4 artı 4 zam yapılması, ek ödeme olarak 30 artı 30 lira ödenmesi, 10 liralık toplu görüşme priminin tekrar verilmesi olarak açıkladı. Açıklamanın ardından konfederasyon yöneticileri, taleplerini Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine iletmek üzere TBMM'ye gitti.

MECLİS ÖNÜNDE MEMUR EYLEMİ
MECLİS ÖNÜNDE MEMUR EYLEMİ
MECLİS ÖNÜNDE MEMUR EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 14:25:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 15:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?