3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mehmet Akif Ersoy anıldı

MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ÖLÜMÜNÜN 73. YILINDA ANILDI

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 73. yıldönümünde Keçiören'de düzenlenen törenle anıldı.

Keçiören Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından Taceddin Dergahı'nda organize edilen anma etkinliğine Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali Birinci, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seçkin, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan ve Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız'ın yanı sıra öğrenciler katıldı. Anma programında Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri okundu, şair için dualar edildi.

Törende konuşan Bakan Aydın, Mehmet Akif Ersoy'un yol gösteren bir fikir ve duygu adamı olarak tarihe ve geçmişe ışık tuttuğunu belirterek, "Ersoy'un en büyük özelliği şahsiyetidir. Neye inanmışsa onu söylemiştir, neyi söylemişse onu yapmaya gayret göstermiştir. Her zaman olduğu gibi görünmüştür, göründüğü gibi olmuştur" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan da, İstiklal Marşı dışında hiç bir yerde bir milletin kahramanlığının bu kadar güzel anlatılmadığını kaydettiği konuşmasında, İstiklal Marşı'nın gücünü kendinden, şairinden ve halkından aldığını söyledi.

Anma törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı temsilen katılan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız da, belediyecilik anlayışı olarak sadece altyapı hizmetleri yapmadıklarını, sosyal ve kültürel hizmetlere de büyük önem verdiklerini belirterek, "Bizi millet yapan bütün değer ve şahsiyetlerin anlaşılması, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda da kendimizi görevli sayıyoruz. Bu çerçevede İstiklal Marşımızın yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un neslimize ve gelecek

nesillerimize doğru anlatımı konusunu bir gönül borcu olarak görüyoruz. Bu borcun ifasına bir katkı olmak üzere bu çağrıya koşa koşa geldik" şeklinde konuştu.

MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ÖLÜMÜNÜN 73. YILINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 12:04:00
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 12:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?