3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Melih Gökçek mazbatasını aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Melih Gökçek, aynı zamanda İl Seçim Kurulu Başkanı olan Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Danışman'dan mazbatasını aldı.

Gökçek, Avukatı Mehmet Ali Alan ve oğlu Osman Gökçek ile birlikte mazbatasını almak için Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Danışman'ın odasına geldi. Gökçek'e mazbatasını veren Danışman, 2009 yerel seçimlerinde Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildiğini belirterek kendisini yürekten kutladığını söyledi.

Danışman, Gökçek'e başarılarının devamını diledi. Gökçek ise, Ankara'ya layık olmaya çalışacağını, güzel hizmetler yapmak için elinden gelen gayreti sarf edeceğini söyledi.

Gökçek, adliye çıkışında gazetecilerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında başlattığı soruşturmayla ilgili soruları cevaplandırdı. 'Önce bir hayırlı olsun deyin" diyen Gökçek, mazbatasını aldığını ve Ankaralılara teşekkür ettiğini söyledi. Gökçek, başkentlilerin kendisini dördüncü kez belediye başkanı seçtiğini belirterek, "Dört kez belediye başkanı olmak Ankara'da değil Türkiye'de kimseye nasip olmadı. Cenab-ı Allah'a hamdediyorum. Vatandaşlara teşekkür ediyorum. Onlara layık olabilmek için ilk gün belediye başkanı olduğumdan daha fazla heyecan duyuyorum. İnşallah bu heyecanla Ankara'mıza çok daha iyi hizmetler vereceğiz" dedi.

Kamuoyunda hazımsızlığın daha ilk günden başladığını belirten Gökçek, ilk günden itibaren kendisine saldırıya devam ettiklerini söyledi. Gökçek, "Alışmaları lazım. Hazımsızlıktan vazgeçmeleri lazım. Demokrasiye saygı duymaları lazım. Demokratik kuralları gereği ben seçildim. Aşağı yukarı arada 170 bin fark yaptım. Özellikle tekrar ediyorum. Daha ilk günden demokrasiyi hazmedemeyenler hemen bir takım laflarla iddialarda bulunmaya başladılar. Hukuku bilmeyen insanların olayları bu kadar çarpıtmasından daha doğal birşey olamaz. önemli olan hukuku bildiği halde bundan medet umanlar" dedi.

Kendisi hakkında Türkiye Komünist Partisi'nin bir müracaatı olduğunu belirten Gökçek, savcılığın bu konudaki başvuru üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan izin istemek zorunda olduğunu söyledi. Bunun yasal bir süreç olduğuna dikkat çeken Gökçek, bunun dışında kendisiyle ilgili Türk Mühendis ve Mimarlar Odası ve Peyzaj Odası'nın buna benzer bir suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Gökçek, İçişleri Bakanlığı'nın bunarın incelenmesine ilişkin soruşturma izni vermediğini, ancak karşı tarafın Danıştay'a başvurarak bakanlığın izin vermemesi ile ilgili kararı kaldırttığını anlattı. Gökçek, "Ayda 3-4 tane şikayet her zaman olur. Bu tip inceleme, bu tür şikayet her zaman olur. Ortada fol yok yumurta yok, Efendim Melih Gökçek'le ilgili soruşturma açıldı' gibi böyle işi abartan iddialarda bulunuyorlar. Bunlar rutin işler. Hiçbir şekilde herhangi bir suçlama söz konusu değil" diye konuştu.

TMMOB, Peyzaj Mimarları Odası ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öteden beri kendisi hakkında bu tip iddialarda bulunduğunu belirten Gökçek, "Ama bu iddialarda bulunanlar hakkında da yakında iddialar ortaya çıkarsa televizyonda yüz yüze onları tartışırız" dedi. Gökçek, kendisi hakkında iddialarda bulunanlar hakkında ise hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından dava açacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 17:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?