3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Memur-Sen Başbakanlığa yürüdü

Memur-Sen heyeti, 2010 yılı toplu görüşmeleri için konfederasyon binası önünde toplanarak görüşmelerin yapılacağı Başbakanlık Merkez Bina'ya yürüdü.

Güvenpark'ta görüşmelere ilişkin açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, memurların 2010 yılına yönelik demokratik, mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin taleplerini iletmek üzere toplandıklarını söyledi.

Türkiye'nin son günlerde ''demokratik açılımı'' her zamankinden daha fazla konuştuğunu belirten Gündoğdu, ''Memur-Sen olarak bizim de bu ülkenin demokratikleşmesini önemsediğimiz öteden beri bir gerçek. Ancak bir taraftan Türkiye'nin demokratikleşmesini sağlıyorken bu kapsamda AB'ye uyum çerçevesinde onlarca, yüzlerce yasa çıkarılabiliyorken kamu çalışanlarının sendika hakkını hala 2001'in karmaşık ortamına mahkum etmeyi tutarlı ve saygın bulmuyoruz'' dedi.

Gündoğdu, kamuda işçi ve memur arasında ''toplu görüşme'' ve ''toplu sözleşme'' ayrımı olduğunu ifade ederek, ''bu çifte standardın ortadan kaldırılması gerektiğini'' vurguladı. Gündoğdu, toplu görüşme masasında en önemli taleplerinin ''toplu sözleşme hakkı'' olacağını yineledi.

''AK Parti iktidarının iş başına geldiğinden bu yana ekonomik büyüme oranlarını çalışanlara yansıtmadığını'' savunan Gündoğdu, kriz ortamındaki küçülmenin çalışanlara fatura edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yaptıkları araştırmaya göre, çalışanların yüzde 93'ünün krizden etkilendiğini belirten Gündoğdu, toplu görüşmelerde memurlar için yüzde 11 ücret zammı, 80 TL ek ödeme talep edeceklerini kaydetti. Gündoğdu, taleplerinin karşılanması durumunda 1 Ocak 2010'dan itibaren en düşük memur maaşının 1032 TL'den 1360 TL'ye çıkarılacağını ve bunu önemsediklerini dile getirdi.

Gündoğdu, ''Bir kez daha Hükümet'e sesleniyorum; masaya bahanelerle değil, vermemeye gerekçe oluşturarak değil, çalışanları memnun edip, onlarda sinerji oluşturup, 2010 yılını kalkınmak isteyen, atılım yapmak isteyen ülkenin en önemli lokomotifi olarak, memurları lokomotif haline getirecek bir anlayışla gelin'' diye konuştu.

Gündoğdu ve beraberindeki heyet, açıklamanın ardından toplu görüşmeler için Başbakanlık Merkez Bina'ya geçti.
 

AA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 15:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?