3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Memurdan uyarı grevi!

KAMU ÇALIŞANLARI 25 KASIM'DA GREVE GİDİYOR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, düzenledikleri ortak basın toplantısı ile 25 Kasım 2009 tarihinde kamu çalışanlarının greve gideceğini açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız ve KESK Genel Başkanı Evren, Mülkiyeler Birliği'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Evren, sendika üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak için var olduklarını belirterek, işveren olan siyasi iktidarla eşit koşullarda masaya oturulmadığını ifade etti.

Evren, 8 yıldır sürdürülen toplu görüşmelerde eşit koşullarda masaya oturmanın engellendiğini savunarak, kamu çalışanlarının haklı taleplerinin hükümet tarafından engellendiğini öne sürdü. Kamu çalışanların ortaya koyduğu insanca ücret talebi gibi çeşitli taleplerinin hiçbirinin hükümet tarafından dikkate alınmadığını söyleyen Evren, "Sayın Başbakan IMF ve Dünya Bankası'na tepki gösterilerine kulak verilmesini istedi. Samimi değil çünkü kamu çalışanlarının çok haklı taleplerini yıllardır kendi hükümeti dikkate almadı" dedi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, uyarı grevinin uluslararası sözleşmelerden doğan haklara ve hukuki dayanaklara uyduğunu belirterek, "25 Kasım 2009 Çarşamba günü bütün kamu çalışanları hangi konfederasyona üye olursa olsun o gün üretimi durduracak. 600 bin kamu çalışanı ile sınırlı değil. Bu grev çok daha geniş katılımlı olacak" diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise, 25 Kasım 2009 tarihinin kamu çalışanları için tarihi bir gün olacağını ifade ederek, iş bırakılarak uyarı grevinin şekillendirileceğini söyledi. "Bu eylem ne Türkiye Kamu-Sen'in, ne KESK'in eylemi, bu eylem kamu çalışanlarının tümünün eylemidir" diyen Akyıldız, 15 Ağustos'ta gerçekleşen toplu görüşmelerin eşit şartlarda gerçekleşmediğini vurguladı. Krizin dar gelirlinin üzerinden silindir gibi geçerken, siyasi iktidarın sadece işverenlerin taleplerini yerine getirdiğini öne süren Akyıldız, "Kısaca krizin faturası dar ve sabit gelirlilere kesildi" dedi.

Kamu çalışanlarının maaşlarında ifade etmekten utanç duyacağı artışların gerçekleştirildiğini söyleyen Akyıldız, hükümetin imzasının arkasında durmadığını öne sürdü. Eylem sürecinin başladığını kaydeden Akyıldız, "Uyarı grevinin yapılması elzem oldu. 2 milyon 460 bin kamu çalışanının eylemidir. Bu kısaca Türkiye'nin eylemidir" şeklinde konuştu.

Memur-Sen'in eyleme katılma tekliflerini kabul etmediğini bildiren Akyıldız, bütün sendikaları ve kamu çalışanlarını sorumluluk almaya davet etti.

Toplantının sonunda bir gazetecinin sorusu üzerine KESK Genel Başkanı Evren, grev günü bütün işyerlerinde hizmetin duracağını belirterek, "Hastaneler acil servisler dışında hizmet vermeyecek. İşyerlerinin önüne grev önlükleri ile toplanılacak. Davullarla halaylar çekilecek. Uçaklar uçmayacak, trenler, vapurlar çalışmayacak. Eğitim verilmeyecek, öğrenciler okula gelmeyecek, vergi toplanmayacak" dedi.

KAMU ÇALIŞANLARI 25 KASIM'DA GREVE GİDİYOR
KAMU ÇALIŞANLARI 25 KASIM'DA GREVE GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:37:01
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 13:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?