3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Memurlar özel iyileştirme istiyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, küresel krize karşı tüm kamu çalışanlarına ortalama 200 TL iyileştirme yapılmasını istedi.

Kamu-Sen, yerli malı tüketimine ilişkin başlattığı kampanyayı Dedeman Otel'de tanıttı. Birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği toplantıda konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, kampanyanın amaçlarına ilişkin bilgiler verdi.

Sahile vuran denizyıldızlarını okyanusa atmaya çalışan bir yazarın hikayesini anlatan Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen olarak siyaseti kullanmadan, siyasete alet olmadan, siyasi rüzgarları arkalarına almadan, mütevazı ama samimi bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Bu doğrultuda ulaşabilecekleri bir tek kişinin bile kendileri için fark doğuracağını ve hedefe ulaştıracağını anlatan Akyıldız, "Bu nedenle bizlere destek vermek üzere buraya gelmiş bulunan tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve sesimizi kitlelere duyuracak olan siz değerli basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor, hoş geldiniz diyorum. Kampanyamıza gösterdiğiniz teveccühü, bu kampanyanın hedefine ulaşması için atılmış büyük bir adım olarak gördüğümü de mutlulukla ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

2006 yılında da benzeri bir kampanya başlattıklarında bazı kesimlerin kendilerini felaket tellallığı yapmakla suçladığını hatırlatan Akyıldız, bugün bu konuda ne denli haklı ve samimi olduklarının ortaya çıktığını kaydetti. Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O dönemde bizi anlamakta güçlük çekenler, şimdi de ekonomik krizle ilgili olarak alınan tedbirlerin yetersizliğini fark edememektedirler. Uyarılarımıza kulak tıkadıkları sürece de kendi kısır döngüleri ve çelişkileri içinde kaybolup gideceklerdir. Yaşamakta olduğumuz krizin nedenleri ve boyutları, alınacak tedbirlerin de içeriğini belirlemektedir. Ekonomik krizin tüm dünyayı aynı anda etkiliyor olması dolayısıyla ülkemiz, çözümü dışarıdan gelecek birkaç milyar dolar kredide değil. Kendi iç
dinamiklerinde aramak zorundadır. Dışarıdan gelecek her türlü etki, ülkemizi biraz daha dışa bağımlı hale getirecek, krizi belki öteleyecek ama etkilerini daha da artıracaktır. Bu nedenle ülkemizin öz değerlerine dönmesi ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlenmesi daha da önem kazanmıştır. Son bir yıl içinde ülkemizde faaliyet gösteren ve bizim insanımıza istihdam sağlayan yüzlerce şirket kapanmış ya da faaliyetlerine ara vermiştir. Buna bağlı olarak, işsiz sayısında bir yılda 300 bin dolayında artış görülmüştür. Ülkemizde üretim yapan şirketler kapanmazsa, çiftçilerimiz üretim yapmaktan vazgeçmezse, işsizlik artmaz, kriz derinleşmez. İşte, yaşamakta olduğumuz krizden çıkışın İpucu da burada yatmaktadır. Ülkemizde üretim yapan şirket ve kişilerin ürettiği mal ve hizmetlere olan talebin daralması, çalışanlarımızın işsiz kalmasına ve ekonomik kriz sarmalında daha karanlık bir döneme girmemize neden olmaktadır. Ülkemizde üretim yapanlar, toplumumuzun can daman, nefes borusudur. Yerli malı yada Türk malı, adına ne dersek diyelim, ülkemizde üretilen ürünlerin ve üreticilerin desteklenmesi bu açıdan bakıldığında son derece önemlidir. Ürünlerin etiketine, İsmine, markasına ve barkoduna bakmadan yaptığımız her alışveriş, işsizler ordusuna bir insanımızın daha eklenmesine neden olabilir. Ülkemizde üretilen ürünlerin tüketilmesi konusunda göstereceğimiz hassasiyet ise kendimizin, eşimizin, çocuğumuzun, yakınımızın, komşumuzun veya ülkemizin herhangi bir ferdinin iş bulmasını sağlayacak önemli bir etkendir. Bilinçsizce dışarıda üretilen ürünleri tüketen işsiz vatandaşlarımız, işsiz kalmalarının bir nedeninin de kendileri olduğunu asla akıllarından çıkarmamalıdırlar.Kısaca Türkiye'de üretilen ürünlerin tüketilmesi, devletimiz ve kendi geleceğimiz açısından hayati bir öneme sahiptir."

Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen olarak, yerli malı tüketilmesi konusunda vatandaşları bilinçlendirmek, Türkiye'de üretim yapan ve istihdam sağlayan işletmeleri destekleyerek güçlenmelerini ve daha fazla işçi çalıştırmalarını sağlamak amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını vurguladı.

Kampanya kapsamında kısıtlı bütçeleriyle hazırladıkları afiş, pankart ve çıkartmaları ülkenin dört bir yanında kurumlara, işyerlerine, alışveriş merkezlerine dağıtarak, toplumumu bilinçlendireceklerini dile getiren Akyıldız, "Bu konuda tüketicilerimize düşen, karamsarlığa kapılmadan, tüketimden kaçınmadan, yerli malı kullanmak; yetkililere düşen ise memur, işçi, çiftçi, emekli başta olmak üzere tüm tüketim kesiminin alım gücünü artırarak, tüketiciye destek olmaktır. Bu kampanya kapsamında bizim ülkemizde üretim yapan, bizim insanımıza iş veren bir firmamızın bile ayakta kalmasını sağlayabilirsek, bir tek vatandaşımızın dahi işini kaybetmesini önleyebilirsek, bir işsizimiz Türkiye Kamu-sen'in başlattığı bu kampanya sayesinde iş bulabilirse, bir tüketicimiz, Türkiye Kamu-Sen'in uyanlarım dikkate alarak yerli malı kullanmaya başlarsa, kendimizi Türkiye Kamu-Sen olarak amacımıza ulaşmış sayacağız. Çünkü bu kampanya onlar için hayati bir önem kazanmış olacak" şeklinde konuştu.

"Bizler karanlığa bir kibrit çaktık, sizlerin duyarlılığı ve milletimizin desteğiyle herkes bu ışığa koşacak ve karanlıklar aydınlanacaktır" diyen Akyıldız, "Yerli malı üretelim, yerli malı tüketelim, ürettiğimiz mallara Türkçe isim verelim, hem dilimiz, hem malımız yaşasın, insanımız iş, aş bulsun diyoruz. 'Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Türk Malı Tüketelim" kampanyamıza tüm milletimizin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Akyıldız, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurban Bayramı ödenen memur maaşlarının 'ikramiye' olarak kabul edilmesi için başlattıkları girişimlerin devam ettiğini anlatan Akyıldız, ayrıca küresel krize karşı tüm kamu çalışanlarına ortalama 200 TL iyileştirme yapılmasını istedi. Akyıldız, "Yapılacak bu iyileştirmenin düzeyine kuşkusuz siyasi irade karar verecektir. Ancak bu iyileştirme kamu çalışanlarının beklentilerine cevap vermelidir. Biz müstahdemden müsteşara daha ortalama 200 YTL iyileştirme yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Öte yandan Akyıldız'ın, kriz iyileştirmesi konusunda Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Nazım Ekren ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile görüşeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?