3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Memurlardan mektuplu eylem

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından aylık ve ücretlere ilişkin artış talebiyle ilgili olarak mektuplu eylem gerçekleştirildi. Memur-Sen üyeleri, talepleriyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Ankara'da Kızılay Postanesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik Memur-Sen üyesi, sloganlarla ve dövizlerle 2010 yılı aylık ve ücret artışlarıyla ilgili taleplerinin Kamu İşveren Kurulu tarafından kabul edilmemesini protesto etti. Memur-Sen Genel Mali Sekreteri Yusuf Yazgan yaptığı açıklamada, konunun Uzlaştırma Kurulu'na taşındığını ve burada kendi lehlerine karar çıktığını hatırlatarak, 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 17 Ekim'de Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ye sevk edileceğini söyledi.

Yazgan, "Vakit geçmiş değildir. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Memur-Sen olarak Kamu İşveren Kurulu'nun yanlış hesabının Bakanlar Kurulu'ndan döneceğine inanıyoruz" dedi.

Yazgan, Başbakan Recep Erdoğan'ın taleplerine karşılık vereceğine inandıklarını da belirterek, "Toplu görüşme sürecinde taleplerimize olumsuz cevap vermeyi başarı sayan Kamu İşveren Kurulu'nun duyarsızlığı ve inisiyatif almaması karşısında aksine sayın Başbakanımızın bu taleplerimizi dikkate almasını istiyoruz. Gönderdiğimiz mektup, sayın Başbakanımıza, geçmiş süreçte kamuoyu önünde dile getirdiği taahhütleri de hatırlatma işlevi görmektedir. Başbakanımız, iktidarlarının 3. yılından itibaren cebimizin para göreceğini ifade etmiş, 2008 yılı toplu görüşme sürecinde kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkından yararlandırılacakları taahhüdünde bulunmuş, bu görüşmeler sonucunda mutabakat metninde ek ödemenin her yıl arttırılmak suretiyle 2012 yılının ilk yarısına kadar kademeli olarak yükseltileceğini kabul etmişti. Sayın Başbakanımız, taleplerimiz ve taahhütleriniz ortada. Yapmanızı beklediğimiz şey taahhütlerinizi yerine getirerek, taleplerimizi karşılamanızdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Memur-Sen üyeleri postaneye girerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektuplarını gönderdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:26:05
Güncelleme :4 Ekim 2009 Pazar 11:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?