3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

MHP'li aday halka seslendi

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara'nın son yirmi yılının Karayalçın ve Gökçek'e mahkum edildiğini belirterek, "Genel başkanlar mı bu iki adaya, yoksa bu iki aday mı genel başkanlara mahkum oldu bunu bir türlü Anakaralılar anlayamadı" dedi.

Her iki adayın da seçmeni birbirlerinden korkutarak oy istediklerine dikkati çeken Yavaş, "İkisi de, 'Bizi iyi çalıştık' diye vatandaştan oy istemiyor. 'Bakın bana oy vermezseniz o seçilir' diyorlar. Öbürü de 'Ankara'yı bundan kurtarın' diyor. Böyle bir siyaset olamaz. Yaptıklarıyla oy istesinler korkutarak oy istemesinler" diye konuştu.

Yavaş, Ankara Hurdacılar Sitesi'ni ziyaret eden MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, belediye başkanlarının en büyük vazifelerinden birinin de esnafın önünü açmak olduğunu söyledi.
Hurdacılar Sitesi esnafının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın yanı sıra Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, MHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Yaşar Yıldırım da katıldı.

Ankara Hurdacılar Sitesi esnafına hitaben bir konuşma yapan Mansur Yavaş, Ankara'nın son yirmi yılının iki kişiye mahkum edildiğini, genel başkanların mı bu iki adaya mahkum olduğunu ya da bu iki adayın mı genel başkanlara mahkum olduğunu bir türlü Anakaralının anlayamadığını belirti.

Her iki adayın da seçmeni birbirlerinden korkutarak oy istediklerine değinen Yavaş, "Ankara'nın son yirmi yılı iki kişiye mahkum edilmiştir. Bizi iyi çalıştık diye sizden oy istemiyorlar. Bakın bana oy vermezseniz o seçilir diyorlar. Öbürü de Ankara'yı bundan kurtarın diyor. Böyle bir siyaset olamaz. Yaptıklarıyla oy istesinler korkutarak oy istemesinler" şeklinde konuştu.

Yavaş, belediye başkanının, görevinin sadece yol, park ve bahçeler yapmak olmadığını, belediye başkanının sanayicisini esnafını ayakta tutan onları zenginleştirmeye çalışan, işsize iş bulmak için işverene iş sahası oluşturmak için çalışması gerektiği bildirdi.

Ankara'da meslek gruplarının hepsini tek tek gezdiğini ve hepsinin de belediyeden şikayetçi olduğuna vurgu yapan Yavaş; esnafa destek verilmezse muhtaç kişilere yapılan yardımların 400 bin değil 1 milyon 400 bin olacağının altını çizdi.

Belediyelerin gelirlerinin İller Bankası payının haricinde esnaftan alınan su paraları, harçlar ve tabela vergileri vergilerden de oluştuğuna dikkat çeken Mansur Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: "Belediye başkanının maaşını da personelin maaşını da siz ödersiniz. Hatta belediyenin yaptığı yatırımlar bile sizden çıkar. Şimdi elinizde fırsat var. Siz belediye başkanını seçmiyorsunuz, yanınızda çalışacak size hizmet edecek insanı seçiyorsunuz. Şayet onbeş yıldır size hizmet eden, maaşını ödediğiniz belediye başkanından memnunsanız aynen öyle devam edin. Yok, memnun değilseniz. Maaşını ödediğiniz insan sizin istediğiniz gibi çalışmıyorsa artık işten çıkarma zamanı gelmiştir".

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 11:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuri arı IP: 78.167.190.xxx Tarih : 16.02.2009 20:40:03

seninleyiz başkan kurtar bizi bunlardan