3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

MHP'nin anketinden Gökçek çıktı

MHP'nin başkentte yaptırdığı ankette, AK Parti'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek rakiplerine göre önde çıktı.

Adaylık sürecinde yaşadığı sıkıntılardan sonra Melih Gökçek için sevindirici haber MHP'li rakibi Mansur Yavaş'ın anketinden geldi.

Yavaş'ın kampanya danışmanlığını yapan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Görmez koordinatörlüğünde bir grup akademisyen tarafından 14-18 Ocak 2009 tarihleri arasında 6 bin 256 kişi ile yapılan anketten ilginç sonuçlar çıktı.

Kampanyasını henüz başlatmamasına ve sahaya inmemesine rağmen Melih Gökçek'in Ankara'da rakip tanımadığı ortaya çıktı. Ankette 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kim seçilmelidir?' sorusuna ankete katılanların yüzde 51.6'sı Melih Gökçek, yüzde 29.4'ü Murat Karayalçın, yüzde 15.9'u Mansur Yavaş yanıtını verdi.

Uzmanlar ise, Beypazarı'nda başarılı hizmetlere imza atan Mansur Yavaş'ın MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının tabanda ciddi bir heyecana neden olduğunu ve Yavaş'ın oylarını günden güne artırdığını belirtiyor. Araştırma bulgularına göre Mansur Yavaş'ın bu yarışta rakiplerini geride bırakıp başkanlığı alması zor görünse de MHP oylarını önemli ölçüde artıracağı tahmin ediliyor. Çalışkan, dürüst ve mütevazı kişiliğiyle tanınan Yavaş, Beypazarı'nı ülke gündemine taşımayı başardı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 21:36:34
Güncelleme :5 Şubat 2009 Perşembe 21:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?